Liga 1

Mihai Iosif, în extaz: „Nimeni nu credea că ajungem aici!” » Le dă și o veste proastă fanilor

+17 Foto
Rapid a învins-o pe Academica Clinceni, scor 3-2, în epilogul rundei #15 din Liga 1. Mihai Iosif, antrenorul giuleștenilor, e încântat de turul de campionat, încheiat de alb-vișinii pe 5, loc de play-off.

Articol de Vlad Nedelea  —  luni, 08 noiembrie 2021

Rapid a învins-o pe Academica Clinceni, scor 3-2, în epilogul rundei #15 din Liga 1. Mihai Iosif, antrenorul giuleștenilor, e încântat de turul de campionat, încheiat de alb-vișinii pe 5, loc de play-off.

„A fost o victorie muncită. Am întâlnit un adversar bun, care a avut multe ocazii în ultimele etape. Am dat dovadă că suntem o echipă mare și am reușit să revenim, chiar dacă n-am făcut un joc strălucit”, a declarat Iosif la Look Sport+.

Ce s-a întâmplat în prima repriză, când Clinceni a condus cu 1-0? „Am jucat slab, nu am făcut ceea ce am lucrat la antrenamente. Am avut o discuție mai aprinsă la pauză și spre fericirea tuturor am întors rezultatul”.

>

Cred că dacă stăm bine și ne uităm unde eram acum un an, sunt foarte mulțumit de acest tur. Suntem pe un loc nesperat (n.r. - 5), nimeni nu credea că facem atâtea puncte în turul de campionat (n.r. - 26)
Mihai Iosif, antrenor Rapid

Mihai Iosif, despre accidentarea lui Alex Ioniță: „Ori întindere, ori ruptură”

Intrat pe teren la pauză, Alexandru Ioniță a scos un penalty, dar în minutul 78 s-a accidentat și nu a mai putut continua.

„Nu pot să vă dau un răspuns exact, e ori întindere, ori ruptură. Mi s-a spus printre picături. A ieșit, cu siguranță va lipsi”, a încheiat Iosif.

SHOW în ultimul meci al turului, Academica Clinceni - Rapid 2-3

„Lanterna roșie”, Clinceni, rămâne fără victorie în actualul campionat, în vreme ce Rapid termină turul în zona play-off-ului.

Gloria Buzău, în sezonul 2008/09, e ultima formație care nu a câștigat niciodată în primele 15 etape.

Adrian Bălan a irosit prima șansă a partidei în minutul 9, cu un șut pe lângă din întoarcere. Apoi, ilfovenii au fost mult mai periculoși. Cascini a dat tonul cu o „foarfecă” ratată (13), iar Omoh l-a ridiculizat pe Săpunaru, dar a fost blocat la timp de Moldovan (31). 

Forța de pătrundere a lui Omoh a făcut diferența până la urmă. L-a driblat pe portarul giuleștenilor, iar acesta l-a faultat clar în careu. Moldovan a parat penalty-ul executat de Moulin, numai că Ventura a urmărit balonul și a deschis scorul în „Ștefan cel Mare” (31). 1-0 la pauză pentru Academica. 

Daniel Niculae: „E frumos să termini turul pe locul 5”

>

Rapid, 3 goluri în repriza a doua

Rapidul a început excelent partea a doua. Alex Ioniță, introdus la pauză și accidentat spre finalul meciului, obține un penalty, ratat ulterior de Adrian Bălan. Numai că lovitura de pedeapsă se repetă, întrucât portarul Ureche nu a avut niciun picior pe linia porții în momentul execuției. „Nouarul” alb-vișiniilor nu mai iartă a doua oară (52). 

Academica n-a cedat și a preluat din nou conducerea după o gafă enormă în defensivă lui Iosif. Horațiu Moldovan, goalkeeperul Rapidului, a ieșit fără niciun temei dintre buturi, Săpunaru l-a scăpat din vedere pe Cascini, iar argentinianul a profitat de lipsa de comunicare dintre cei doi rapidiști: l-a depășit pe Săpun, l-a driblat pe Moldovan și a marcat cu poarta goală (55). 

Rapidul a egalat din nou, tot dintr-un penalty, de această dată rezultat dintr-un duel Pîrvulescu-Belu. Adrian Bălan a transformat fără emoții acum (60). 

Scorul final avea să fie stabilit de Dandea, titular în locul suspendatului Dragoș Grigore (85). Stoperul oaspeților a reușit o execuție perfectă din careu, de 3 puncte!

Belu, iertat de „roșu”?

În minutul 68, la 2-2, Claudiu Belu (28 de ani), fundașul dreapta al giuleștenilor, a avut o intrare inexplicabilă. În bandă, fără un pericol iminent la orizont, Belu și-a pierdut orice urmă de cumpăt și spirit sportiv. L-a urmărit pe Michael Omoh și l-a faultat violent. 

Concret, Belu a șutat în piciorul adversarului ca și cum ar fi fost o minge. „Centralul” Robert Avram l-a iertat de „roșu” pe fotbalistul alb-vișiniilor și i-a acordat doar cartonașul galben.

Captură TV @Digi Sport 1

Clasamentul în Liga 1

Citește alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.