Liga 1

A semnat! Eugen Trică este noul antrenor de la FCU Craiova

Eugen Trică // foto: Facebook @ Fotbal Club Universitatea 1948

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 09 November 2021

Eugen Trică (45 de ani) a revenit, oficial, la FCU Craiova. Antrenorul a semnat astăzi contractul, lucru consemnat de club printr-o postare pe rețelele de socializare.

La 4 zile după ce GSP.ro a anunțat în exclusivitate revenirea lui Trică pe banca alb-albaștrilor, aceasta a fost oficializată. Antrenorul a semnat astăzi contractul care i-a fost propus de club, revenirea sa fiind anunțată de FCU Craiova printr-un mesaj succint: „Bine ai revenit, Eugen!”

OFICIAL: Eugen Trică a revenit la FCU Craiova

Oltenii au publicat o fotografie cu antrenorul în timp ce acesta semnează contractul. Astfel a fost consemnată revenirea lui Trică pe banca echipei după ce clubul familiei Mititelu preferase să renunțe la serviciile sale în urmă cu o jumătate de an. 

Eugen Trică, noul antrenor de la FCU Craiova! Și-a încălcat promisiunea

În luna mai, imediat după ce a promovat echipa în Liga 1, Trică era demis și promitea că nu va mai reveni la FCU Craiova: „Este clar și pentru mine, și pentru domnul Mititelu, că nu suntem compatibili. Cu siguranță nu voi mai antrena această echipă!”.

Totuși, a încălcat ceea ce a făgăduit atunci și a revenit la clubul pentru care a jucat între 1994 și 1998, apoi în sezonul 2009/2010. 

Eugen Trică a mai condus echipa din Bănie în 3 mandate diferite: 2010 (interimar), 2019-2020 și 2021. El le-a mai antrenat de-a lungul carierei pe Juventus București, Al-Nahda, UTA, CFR Cluj, Metalul Reșita, Sportul Snagov, Turris și Viitorul Pandurii. Pe echipa din Târgu Jiu, la care a renunțat acum, o preluase în septembrie.

Trică a promovat echipa familiei Mititelu din Liga 3 în Liga 2, iar mai apoi din Liga 2 pe prima scenă. De fiecare dată, clubul a renunțat la serviciile sale.

Flavius Stoican, mandat-blitz la FCU Craiova

Revenirea lui Eugen Trică a fost facilitată de demiterea lui Flavius Stoican (44 de ani), care a fost dat afară de la FCU Craiova la nici o lună după ce fusese instalat ca antrenor principal, pe 6 octombrie! În total, a prins doar 4 jocuri pe banca nou-promovatei, palmares: o victorie, un egal și două eșecuri.

Stoican a fost demis de la FCU Craiova după ce patronul Adrian Mititelu s-a supărat pentru că nu i-au fost respectate unele cerințe de ordin tactic la meciul de Cupă pierdut cu Sepsi, legate inclusiv de jucătorii folosiți. Mititelu a cerut, din pușcărie, ca Stoican să fie înlăturat.

Adrian Mutu a fost primul antrenor al celor de la FCU Craiova în actuala stagiune.

VIDEO Cum arată baza sportivă a celor de la FCU Craiova. Iată imaginile obținute de GSP

>

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.