Liga 1

Deian Sorescu poate pleca de la Dinamo! Șumudică îl vrea în Turcia: „Vreau să facem tot posibilul ca să-l luăm”

Deian Sorescu // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 09 November 2021

Deian Sorescu (24 de ani), intrat în dizgrația antrenorului Mircea Rednic din cauza evoluțiilor slabe, ar putea fi salvat de Marius Șumudică.

„Au fost oferte, fiica mea se interesează, dar nu e OK cum joacă”, a spus Mircea Rednic înainte de meciul cu CFR Cluj (0-3). Acum, se pare că Dinamo a găsit un cumpărător pentru Deian Sorescu.

Marius Șumudică îl vrea pe Deian Sorescu la Yeni Malatyaspor

Antrenorul român vrea să-și întărească echipa în vară, pentru a scăpa de zona fierbinte a clasamentului, iar Deian Sorescu este pe lista lui, potrivit Prosport.

Șumudică îl vede pe Sorescu potrivit pentru sistemul său preferat, 3-5-2, și i-ar fi cerut impresarului Cătălin Liță să intermedieze transferul internaționalului român.

„Adu-mi-l pe Deian Sorescu! Îl vreau neapărat pentru că joacă bine în bandă și are și capacitate mare de efort. Vorbește cu Dinamo și vezi câți bani vrea pe el. Vreau să facem tot posibilul să îl luăm!”, ar fi fost mesajul lui Șumudică pentru Liță, conform sursei citate.

Cotat la 1,8 milioane de euro de transfermarkt, Sorescu e golgeterul lui Dinamo în acest sezon, având 6 goluri în 15 meciuri.

Dinamo, împiedicată în vară să-l vândă pe Sorescu

>

Dinamo a avut în vară oferte de la Legia - 350.000 de euro, Gaziantep - 600.000 de euro și FCSB - 750.000 de euro, iar Răzvan Zăvăleanu, reprezentatul administratorului judiciar al lui Dinamo, a explicat la GSP LIVE motivele care au stat la baza acelei decizii.

A fost o ofertă foarte bună pentru Sorescu, dar a existat un impediment de natură legală. Nu a fost legat de preț. Dacă exista o posibilitate legală să-l vindem pe Sorescu, l-am fi vândut atunci, pe cel mai mare preț pe care l-am obținut.

Atunci nu aveam o adunare generală a creditorilor și nu aveam o evaluare. Legal, putem vinde doar bunuri perisabile. Iar Sorescu nu e cașcaval, brânză sau mai știu eu ce pentru a-l fi putut vinde.

Astfel, și dacă primeam o ofertă foarte mare trebuia să ne asumăm o responsabilitate foarte mare. Am văzut exemple drastice, ca la U Cluj, unde jucătorii au plecat cu valoare de transfer 0, pentru că echipa nu mai putea plăti salariile, și de acolo au început niște dosare penale. Nu vrem să ajungem într-o asemenea ipostază. Aveam nevoie o adunare generală a creditorilor.

Dacă venea o ofertă de 100.000 de euro pentru Sorescu, exagerez puțin, și aveam adunare generală a creditorilor, iar creditorii spuneau să-l vindem, noi îl vindeam fără probleme 
- Răzvan Zăvăleanu la GSP LIVE

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.