Tenis

Revenire ca pe vremuri! Aproape de eliminare, Simona Halep s-a dezlănțuit și a rezolvat „sfertul” cu Paolini, la WTA Linz!

+18 Foto
Simona Halep e în sferturi la Linz // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Remus Dinu  —  Wednesday, 10 November 2021

Simona Halep (30 de ani, 22 WTA) a revenit de la 4-6, 1-3 cu Jasmine Paolini (25 de ani, 51 WTA) și s-a calificat în semifinalele turneului de la Linz. Aproape de eliminare, fostul lider mondial a izbutit o revenire old-school: s-a impus cu 4-6, 7-5, 6-0, după o luptă de peste două ore. 

  • Halep o va întâlni în faza semifinalelor pe Jaqueline Cristian, care a învins-o pe Veronika Kudermetova. Semifinala e programată joi, de la ora 21:00. 
  • Americancele Alison Riske (73 WTA) și Danielle Rose Collins (29 WTA) se duelează în cealaltă semifinală.

Jasmine Paolini, aflată pentru a doua oară față în față cu Simona Halep, după Roma 2020, i-a opus o rezistență serioasă fostului lider mondial. Fără inhibiții, italianca a început vijelios partida: s-a impus autoritar în primele trei game-uri, în care jucătoarea noastră a obținut doar două puncte

Treptat, Halep a început să echilibreze partida, însă a căzut pradă erorilor neforțate din jocul său. Deși revenise de la 2-5 la 4-5 în setul 1, Halep a cedat în momentul în care servea pentru a egala și a împinge manșa în prelungiri. N-a fost cel mai liniștit set pentru Simona Halep, care și-a reproșat cu voce tare unele decizii luate în timpul meciului: „Lovește, lovește”, a strigat ea la un moment dat. 

Aproape de eliminare, Simona Halep s-a dezlănțuit și rezolvat „sfertul” cu Paolini!

Exact când părea că soarta meciului e periclitată, Simona a reușit o revenire marcă înregistrată, la fel ca-n vremurile bune. 

Condusă cu 1-3 și-n setul secund, Simona a turat motoarele și a început să etaleze cel mai bun tenis al său, cu lovituri în forță de pe ambele părți ale terenului și accelerări care de care mai inspirate. Simo s-a „hrănit” din nervozitatea de care n-a scăpat nici în această manșă, însă momentele de irascibilitate au fost urmate de fiecare dată de segmente de tenis bun. Încântător, pe alocuri. 

Simona Halep - Jasmine Paolini 4-6, 7-5, 6-0. Invitație la „covrig”

Un scenariu pe care Simona l-a mai urmat și în alte ocazii s-a repetat în decisivul întâlnirii de azi cu Paolini. Energizată în urma câștigării setului secund, Halep nu a clipit: a dus rapid scorul la 4-0, românca fiind cea care a dictat ostilitățile în permanență. Descumpănită, italianca nu și-a mai revenit, încasând un „covrig” de la Simona, care merge mai departe în turneu. 

Halep s-ar putea întâlni în faza semifinalelor cu Jaqueline Cristian, în cazul în care „Jaq” o învinge pe Veronika Kudermetova. Cele două s-au întâlnit și în urmă cu două săptămâni, la Transylvania Open, când Halep nu i-a dat nicio șansă lui Cristian.

Aflată acum pe locul 22, Simona și-a asigurat revenirea între primele 20 de jucătoare ale lumii începând de săptămâna viitoare. Halep va ocupa locul 20.

Desfășurarea liveTEXT a meciului: 

  • 6-0, Game, Set, Meci Simona Halep! Simona se impune cu 6-0 în decisiv și merge în semifinale!
  • 5-0, Break Halep. Jucătoarea noastră nu-i lasă nici măcar un game italiencei. Simo face al treilea break din acest set și va servi imediat pentru a obține victoria și biletele pentru semifinală. 
  • 4-0, Game Halep. De neoprit! Simona e din ce în ce mai aproape de victorie, după încă un game încheiat cu as.
  • 3-0, Break Halep: Momente încântătoare de joc pentru Simona Halep. „Regenerată” după primul set, jucătoarea noastră e cea care dictează ostilitățile în aceste momente. Italianca nu mai reușește să țină pasul cu Simo, care face un nou break.
  • 2-0, Game Halep. O singură jucătoare pe teren în aceste momente. Simona închide game-ul cu un as și conduce cu 2-0.
  • 1-0, Break Halep. Condusă cu 0-40, Simona n-a abandonat un game ce inițial părea pierdut. Simona a profitat, ce-i drept, și de o serie de erori neforțate din jocul lui Paolini, care a ratat din poziții neverosimile. În acest moment, jucătoarea din România pare favorită să câștige meciul. 
  • A început setul trei, cu jucătoarea din Italia la serviciu. Pumnii strânși pentru Simona!
  • REZUMATUL SETULUI SECUND. Exact când părea că soarta meciului e periclitată, Simona a reușit o revenire marcă înregistrată, la fel ca-n vremurile bune. Condusă cu 1-3, Simona a turat motoarele și a început să etaleze cel mai bun tenis al său, cu lovituri în forță de pe ambele părți ale terenului și accelerări care de care mai inspirate. Simo s-a „hrănit” din nervozitatea de care n-a scăpat nici în această manșă, însă momentele de irascibilitate au fost urmate de fiecare dată de segmente de tenis bun.
  • 7-5, Game, Meci Halep! În control total! Simona e dezlănțuită în ultimul game al setului secund și reușește să trimită partida în decisiv.
  • 6-5, Break Halep! „Vintage” Simona Halep face un game ca-n vremurile bune și câștigă la zero pe serviciul adversarei. „Si-mo-na” exclamă și românii prezenți în sala de la Linz.
  • 5-5, Game Simona. Excelent game făcut de protejata lui Adrian Marcu și Daniel Dobre. Halep gestionează excelent presiunea și egalează la cinci.
  • 4-5, Game Paolini. La capătul unui game de o intensitate epuizantă, Simona Halep ratează la limită șansa break-ului. Italianca anihilează oportunitățile româncei și trece în avantaj, 5-4. Simo va servi imediat pentru a rămâne în meci
  • 4-4, Game Halep. Simona reușește să egaleze la patru, după un game modest făcut de italiancă.
  • 3-4, Game Paolini. Italianca se regrupează după cele două game-uri câștigate anterior de Simona. E din nou în față și mută presiunea în terenul jucătoarei noastre. 
  • 3-3, Game Halep. Jucătoarea din România confirmă rebreak-ul și izbutește să egaleze la trei, într-un game în care a câștigat și cel mai frumos schimb al partidei, finalizat cu un passing de toată frumusețea.
  • 2-3, Break Halep. Un game de o importantă aparte e câștigat, în cele din urmă, de Simona Halep. După ce irosise alte trei mingi de break, jucătoarea noastră reușește, în sfârșit, să-i „rupă” serviciul lui Paolini.
  • 1-3, Break Paolini. Încă un game modest al Simonei la serviciu. Italianca ajunge imediat în poziția de a avea mingi de break și nu iartă. Marius Comănescu, fostul antrenor al Soranei Cîrstea, cel care comentează partida de astăzi, e de părere că Simona are în continuare unele probleme de natură fizică: „Sunt sigur că a avut unele dificultăți, probabil la spate. Cam asta îmi spune jocul ei și greșelile pe care le face din unele poziții. Probabil vom afla după meci”.
  • 1-2, Game Paolini! Condusă cu 0-1, italianca reacționează imediat. După ce s-a impus pe serviciul Simonei, urmează un alt game manageriat excelent de italiancă.
  • 1-1, Break Paolini. Avantajul Simonei dispare de parcă n-ar fi existat. Un game extrem de modest făcut de Halep anihiliează break-ul reușit anterior. Italianca egalează, profitând în continuare de jocul pasiv al jucătoarei noastre.
  • 1-0, Break Halep. Mult mai bine! Simona începe cu dreptul setul secund, reușește să câștige pe serviciul adversarei și să se instaleze la conducere.
  • REZUMATUL PRIMULUI SET: Jasmine Paolini, aflată pentru a doua oară față în față cu Simona Halep, i-a opus o rezistență serioasă fostului lider mondial. Dezinhibată, italianca a început furtunos partida: s-a impus autoritar în primele trei game-uri, în care jucătoarea noastră a obținut doar două puncte. Treptat, Halep a început să echilibreze partida, însă a căzut pradă erorilor neforțate din jocul său. Deși revenise de la 2-5 la 4-5, Halep a cedat în momentul în care a servit pentru a egala la 5. N-a fost cel mai liniștit set pentru Simona Halep, care și-a reproșat cu voce tare unele decizii luate în timpul meciului: „Lovește, lovește”, a strigat ea la un moment dat. 
  • 4-6, Break, Set Paolini. Simona a servit pentru a rămâne în set, însă a greșit în momentele cheie. Alte câteva erori se strecoară în jocul său, astfel că primul set e câștigat de Paolini. 
  • 4-5, Break Halep! Simona se impune pe serviciul adversarei pentru prima oară în meci. Constrânsă de scorul de pe tabelă, jucătoarea din România reacționează ideal: nu mai greșește, pune multă presiune la retur și închide game-ul cu un retur necruțător!
  • 3-5, Game Halep. Simona se impune la capătul celui mai lung game al partidei, care a durat mai bine de opt minute. Italianca nu a slăbit ritmul în nicio clipă, anihilând mai multe mingi de game ale lui Halep. Paolini va servi imediat pentru a închide primul set, Simona are nevoie de o opoziție mai serioasă!
  • 2-5, Game Paolini. Halep a condus cu 30-0, dar n-a manageriat bine avantajul. Italianca a rezistat în fața presiunii impuse de Halep, adjudecându-și game-ul tot în prelungiri. Jocul Simonei continuă să fie scurtcircuitat de erori neforțate.
  • 2-4, Game Halep. Mult mai multă stăpânire de sine în jocul etalat de Simona în acest game. Ajutată și de serviciu, jucătoarea din România reduce din diferență.
  • 1-4, Game Paolini. Semne îmbucurătoare în jocul Simonei, care reușește să împingă game-ul în prelungiri. Prea puțin, însă. Italianca profită de două erori ale adversarei și duce scorul la 4-1.
  • 1-3, Game Halep. Simona punctează pe tabelă pentru întâia oară în acest meci. Eleva lui Adrian Marcu și a lui Daniel Dobre încearcă să imprime mai multă adâncime loviturilor sale și să o împingă pe adversara sa în spatele liniei de fund. Sfârșitul game-ului o găsește pe Simona avansând curajos la fileu.
  • 0-3, Game Paolini. Simona nu se regăsește! Jucătoarea noastră asistă fără reacție la „recitalul” italiencei, care lovește necruțător fiecare minge. Doar două puncte a câștigat Halep până în acest moment. 
  • 0-2, Break Paolini. Italianca domină startul de meci. Primul game, câștigat într-o manieră autoritară, pare să nu fi fost o întâmplare. Paolini se impune și pe serviciul Simonei și se instalează la conducerea partidei.
  • 0-1, Game Paolini! Jucătoarea din Italia începe meciul fără emoții. Lovește extrem de tare încă din startul partidei și își adjudecă game-ul la zero. 
  • A început partida, cu Jasmine Paolini la serviciu!
  • Cele două jucătoare se află la încălzire, iar partida din sala de la Linz va începe în scurt timp. 

Citește mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.