Liga 1

Basarab Panduru trage concluziile după primele două săptămâni în staff-ul lui Reghecampf la Craiova: „N-am venit să cert jucătorii, dar trebuie să le explic asta”

Basarab Panduru îl felicită pe Jovan Markovic // foto: Facebook @ Universitatea Craiova

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 10 November 2021

La 15 zile după ce s-a alăturat staff-ului Universității Craiova în postura de antrenor secund al lui Laurențiu Reghecampf, Basarab Panduru (51 de ani) a făcut o serie de observații cu privire la situația alb-albaștrilor.

Panduru recunoaște că în Bănie îi e mai ușor decât i-a fost la Al-Wasl, precedentul club unde a activat ca „secund”, tot sub Laurențiu Reghecampf. El spune că va încerca să corecteze tendința tinerilor jucători ai Craiovei de a apela la „floricele” și admite că „fotbalul din ziua de astăzi e mai complicat” decât obișnuia să fie.

Basarab Panduru: „Nu sunt aici să cert jucătorii”

„Eu zic că e totul ok. Suntem oameni care ştim ce trebuie să facem, toţi băieţii suntem foarte buni. Am spus că în zona arabă era mai greu, nevorbind engleza. Mă înţelegeam cu brazilienii mai bine. Aici normal că e mai uşor.

Fotbalul din ziua de azi e mai complicat. Văd jucători care preiau cu talpa, nu am mai văzut atâtea exterioare câte văd acum. Ăştia sunt tinerii din ziua de azi. Ori trebuie să înţeleg eu asta, ori să-i fac eu să înţeleagă că exteriorul ăsta e bun doar în anumite momente.

De ce e mai bine să joci simplu? Nu e bună preluarea cu talpa, că ai crampoane. Ce fotbalişti preiau mingea cu talpa? La sală merge, că ai talpa de cauciuc. Preluarea, pasa trebuie să fie ok. O să le explic, probabil că o să-i fac să înţeleagă. Uneori merge exteriorul, când aşa cere situaţia. Nu ai cum să joci doar cu exteriorul. Sunt foarte tineri unii dintre ei, mai tineri decât copiii mei. Nu te lasă nimeni azi să faci «floricele» pe loc. 

Ştiu de ce sunt acolo, să-i ajut. Nu sunt acolo să-i cert. Am grijă de toată lumea, ajut pe toată lumea. Trebuie să se obişnuiască şi ei cu mine. Vor avea încredere în mine, uşor, uşor. Ce m-a surprins în bine e seriozitatea tuturor. Nu văd jucători care să nu fie serioşi”, spune Panduru pentru Telekom Sport

Basarab Panduru: „E implicare totală pentru titlu”

Totodată, el amenință hegemonia instituită de campioana CFR Cluj în Liga 1:

„În ultimii doi ani, trei, Craiova a fost mereu candidată la titlu. De fiecare dată a câştigat CFR, tot CFR e pe primul loc şi e într-o situaţie foarte bună, chiar şi cu înjumătăţire. Vom face tot ce putem să ne batem la campionat, toţi oamenii sunt serioşi. E implicare totală”.

VIDEO » Basarab Panduru: „Am avut două oferte din Brazilia! De la Fluminense și Internacional Porto Alegre”

>

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.