Liga 1

Urmele sacrificiului » „Eroul de la Liberec” i-a șocat pe jurnaliștii GSP: „Ridică mâna la cameră ca să vadă oamenii ce înseamnă să fii portar”

Florin Matache, la GSP Live

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 10 noiembrie 2021

Florin Matache (39 de ani), portar retras în urmă cu 5 ani, i-a șocat în direct la GSP Live pe jurnaliștii Costin Ștucan și Adrian Florea când a arătat starea palmelor sale după aproximativ 20 de ani de meserie, în care a suferit mai multe rupturi la nivelul degetelor. 

„Eroul de la Liberec”, care și-a încheiat cariera cu echipe precum Dinamo, Ceahlăul, Universitatea Cluj și Concordia Chiajna în CV, a transmis în cadrul emisiunii că lipsa de motivație l-a împins să se retragă din fotbal la 34 de ani.

VIDEO Florin Matache și-a arătat palmele în direct la GSP Live: „Degetul mic s-a rupt de foarte multe ori”

>

Ulterior, fostul portar, care activează în prezent ca antrenor de portari la divizionara secundă Concordia Chiajna, a fost îndemnat de moderator să-și arate palma dreaptă către cameră, astfel încât starea degetelor sale după aproximativ 20 de ani în care a activat ca portar să fie prezentată urmăritorilor.

„Am mai arătat degetul, așa e salutul pe care-l am cu mulți. Și degetul mic de la mâna stângă e rupt. S-a calcifiat, a rămas așa, s-a rupt de foarte multe ori. Cred că toți portarii au degetele mici așa, sunt cele mai expuse. Se poate da la loc, dar trebuie să stau 3 luni cu mâna în ghips, cu atelă, pierd timp și nu mă deranjează. Nu am dureri deloc. Probabil voi ajunge să simt ceva, dar momentan nu mă deranjează”, a spus Florin Matache.

Florin Matache, la GSP Live

M-am lăsat că nu mai aveam motivație. Am fost la echipe cât de cât bune din campionat, ținând cont de valoarea mea, care nu a fost ridicată.

- Florin Matache

Florin Matache, protagonist în „Minunea de la Liberec”

Pe 27 august 2009, Dinamo reușea să se califice în grupele Europa League, după o „dublă” incredibilă cu Sloban Liberec.

După ce au pierdut în tur, 0-3 la „masa verde”, pentru că fanii au invadat terenul, dinamoviștii au reușit să câștige în retur la loviturile de departajare.

Florin Matache a fost cel care a apărat penalty-ul decisiv și a dus-o pe Dinamo în grupele Europa League, marcând astfel ultima calificare de acest gen din istoria „câinilor” și căpătând supranumele de „Eroul de la Liberec”.

Citește mai multe știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.