Liga 1

Iureș în vestiarul lui Dinamo: „A venit cu un teanc de hârtii: «Spune-i ăstuia că ne-a nenorocit»”

Ze Kalanga, alături de Gabriel Torje și Lucian Goian // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 10 noiembrie 2021

Florin Matache (39 de ani), ex-portar la Dinamo între 2004 și 2007, apoi între 2008 și 2010, a povestit o întâmplare amuzantă din vestiarul alb-roșu, care l-a avut în prim-plan pe mijlocașul angolez Ze Kalanga (38).

Supranumit „Eroul de la Liberec”, Florin Matache a fost invitatul emisiunii GSP Live în această dimineață. În cadrul acesteia, a povestit o anecdotă din perioada Dinamo, unde l-a avut coleg timp de un an și jumătate (perioada iunie 2008 - ianuarie 2010) pe mijlocașul dreapta Ze Kalanga.

VIDEO Poveste cu Ze Kalanga din vestiarul lui Dinamo: „Spune-i ăstuia că ne-a nenorocit”

>

„Să vă spun de Ze Kalanga. Era cu mașina de la club, în weekend pleca spre Brașov, zona aia, cu Poiana. După un timp, nea Tică (n.r. - Constantin Dănilescu, ex-director sportiv la Dinamo), care era un fel de team manager la noi, vine cu un teanc de amenzi, știți că înainte erau camerele care te prindeau, iar amenzile veneau acasă. Iar ăsta mergea cu viteză, n-avea treabă. 

Vorbea doar portugheză, nimic altceva nu știa, «topor». Nea Tică nu știa portugheză, era nervos și mi-a zis: «Spune-i ăstuia că ne-a nenorocit, ia uite ce am aici. I le opresc din contract!» A fost un moment amuzant pe care l-am trăit. Erau cred că 30 de amenzi care au venit pe numele clubului, pentru că mașina era a clubului”, a relatat Matache în cadrul emisiunii moderate de Costin Ștucan.

Florin Matache: „Nu am plătit mai mult de 3.500 euro pe o mașină”

>

Dacă Ze Kalanga a avut patima vitezei, Matache spune că el nu s-a confruntat cu același viciu și a enumerat mașinile pe care le-a condus de-a lungul vieții:

„Am avut o Dacia 1310 albă, am continuat cu un Opel Astra, apoi am avut un Wolkswagen Golf, acum am mers către un Fiat bun, de familie. Nu am mers mai sus de 3.500 euro. Nu am fost cu mașinile, nici salariul nu-mi permitea. La Dinamo am venit pe puțin, am avut sub 3.500 euro salariu”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.