Ioan Niculae (67 de ani), patronul Astrei Giurgiu (Liga 2), ar putea ieși din închisoare după 9 luni. Cererea lui de liberare condiționată a fost aprobată azi, însă decizia nu va fi pusă în executare până nu va deveni definitivă. Hotărârea poate fi atacată în termen de 3 zile de la data pronunțării.
Judecătoria Medigida a aprobat azi cererea de liberare condiționată a omului de afaceri. Sentința nu e definitivă și poate fi atacată în termen 3 zile. Dacă procurorii nu vor contesta hotărârea, atunci Ioan Niculae va fi pus în libertate.
Ioan Niculae poate ieși din închisoare după 9 luni
„Admite cererile reunite privind liberarea condiţionată a deținutului N. I. (n.r. – Niculae Ioan). Dispune liberarea condiţionată a condamnatului N. I, deţinut în Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, pentru executarea pedepsei aplicate prin sentinţa penală nr. 2292/2018 a Tribunalului Bucureșți Secţia I Penală, mandat nr. 6144/2021, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. (...)
Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare pentru procuror şi condamnat. Pronunţată în camera de consiliu, azi 10.11.2021”, este decizia de astăzi a Judecătoriei Medgidia, citată de g4.media.
Patronul Astrei Giurgiu a executat deja fracţia de o treime (600 de zile), impusă în cazul deținuților care au o vârstă de peste 60 de ani. La calcularea fracţiei de o treime necesară pentru eliberarea condiţionată, instanţa a ţinut cont de perioada petrecută anterior de Ioan Niculae în închisoare (6 luni), ca urmare a condamnării primite în 2015 în dosarul „Mită la PSD”.
Pe 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Omul de afaceri este încarcerat la Penitenciarul Constanța Poarta Albă.
De ce a ajuns Ioan Niculae după gratii
Potrivit DNA, în perioada august 2008 - martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.
În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.
{{text}}