Campionate

Acuzații de amploare despre Bundesliga: „Mă dopau cu hormoni!”

Garra Dembélé, încojurat de jucătorii lui Bayern, foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 10 November 2021

Garra Dembélé, un francez care a jucat la Levski Sofia sau Freiburg, face câteva acuzații de amploare. 

Într-un documentar prezentat de l'Equipe, Garra Dembélé, acum în vârstă de 35 de ani și retras din 2017, spune că a folosit substanțe interzise pe vremea când era jucător. Mai exact, hormoni de creștere, pentru dezvoltarea masei musculare.

Garra Dembélé: „Aveam 10 pastile de luat, altfel mă amendau”

Dembele a fost golgheter pentru Levski Sofia, în sezonul 2010-2011, cu 36 de reușite, fiind unul dintre cei mai importante jucători ai echipei bulgare. 

„În Bulgaria, când terminam meciurile din Europa League, ne dădeau să bem niște ceaiuri din plante. Chiar la finalul meciurilor, luam substanțe de care nu știam sigur ce sunt. În Germania, când evoluam la Freiburg (n.r. echipă care era în Bundesliga în sezoanele 2011-2013), aveam în mine substanțe interzise. De fapt, eram dopat cu hormoni”, a explicat Dembélé. 

Garra Dembele, stânga, într-un duel aerian, foto: Imago

„În Germania, aveam o cutiuță care avea numărul meu pe ea, 11. Conținea 10 pastile pe care trebuia să le iau după antrenamente. Habar nu aveam ce sunt. Nu aveam de ales, trebuia să le iau, altfel eram amendat. După jocuri, în weekenduri, controlul antidoping venea mereu la mine, dar nu se găsea nimic în probele de urină. De la televizor, sportul pare altfel, dar când faci parte din el, e complicat”, a mai spus francezul. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.