Liga 1

Un fost fotbalist din Liga 1 a recunoscut în emisiunea lui Ștucan: „Am primit bani să o încurcăm pe Dinamo, apoi pe Rapid”

Răzvan Farmache (în dreapta), într-un duel cu Cătălin Munteanu / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 11 noiembrie 2021

Răzvan Farmache (43 de ani), fostul fundaș dreapta de la Rocar, Sportul Stundețesc sau Farul, a fost invitat joi dimineață la GSP Live, unde a făcut mai multe dezvăluiri despre episoadele acumulate de-a lungul carierei sale.

Farmache, o figură inconfundabilă în fotbalul românesc din prima parte a anilor 2000, a recunoscut că echipele la care a evoluat au fost stimulate financiar la un moment dat pentru a face jocurile granzilor bucureșteni. Pe rând, Farmache a beneficiat de „atenții” primite dinspre Rapid și Steaua.

Răzvan Farmache recunoaște: „Am primit bani să o încurcăm pe Dinamo, apoi pe Rapid”

„Da, s-a întâmplat de două ori să luăm astfel de prime. Prima oară s-a întâmplat la Sportul, apoi la Farul. Când eram la Sportul, am primit bani să o încurcăm pe Dinamo. Nu de la Becali, de la Rapid

Apoi, am încurcat Rapid în Giulești, eram la Farul. (...) Mai erau cinci sau șase etape până la terminarea campionatului. Ni s-a promis o primă suplimentară, știam de unde vin banii. Am încurcat Rapidul, am făcut egal. A trecut Steaua pe primul loc și a și câștigat campionatul. Au venit banii, dar noi oricum jucam pentru noi, jucam pentru puncte”, a spus Farmache, în platoul GSP Live.

>

Pentru o faptă asemănătoare, Gigi Becali a primit 3 ani de închisoare cu executare în „Dosarul Valiza”, după ce a încercat să influenţeze rezultatul meciului U Cluj - CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului 2007-2008. Dacă gazdele nu pierdeau, FCSB ar fi devenit campioană. În acelaşi dosar, au fost condamnaţi şi Teia Sponte, Victor Piţurcă şi Toni Doboş. Toţi au primit pedepse cu suspendare.

Răzvan Farmache: „La Sportul, eram premiați cu paltoane sau telefoane”

Pe parcursul emisiunii, Farmache a vorbit și despre relația pe care a avut-o la Sportul cu Vasile Șiman, controversatul patron al „studenților”. 

„Nu, n-am fost niciodată premiați cu murături de Șiman. Dar am fost premiați cu paltoane sau telefoane. 

Imagine de arhivă cu Răzvan Farmache / Sursă foto: GSP

Am primit și un costum. Mai mergeam prin cantonamente în Turcia și ne spunea că trebuie să fim îmbrăcați la fel. Eliminaserăm o echipă bună, parcă pe FC Brașov, și am primit un palton, apoi am eliminat-o și pe FC Argeș și am primit un Nokia 3310, care era 300 de dolari pe atunci. Am mai primit combine audio de muzică după ce am scos-o pe Oțelul”, a rememorat Farmache, la GSP Live. 

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.