Nationala

Decizia finală a lui Rădoi în privința lui Enes Sali » Fotbalistul, lăsat în afara lotului pentru meciul cu Islanda

Enes Sali, la antrenamentul oficial / Sursă foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 11 noiembrie 2021

Enes Sali, puștiul de 15 ani și 9 luni convocat de Mirel Rădoi la națională, nu se află în lot pentru duelul cu Islanda de joi seara.

  • România – Islanda se joacă astăzi, de la 21:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe ProTV. Trei zile mai târziu (duminică, 14 noiembrie), România va întâlni Liechtenstein, în deplasare (ora 19:00). 
  • Cu două victorii, România ar încheia grupa cu 19 puncte și ar avea locul secund asigurat, ceea ce înseamnă accesul la primul baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, 2022.

GSP.ro a aflat că fotbalistul celor de la Farul nu se regăsește în lotul de 23 alcătuit de Rădoi pentru confruntarea cu Islanda, astfel că mijlocașul ofensiv va urmări confruntarea cu nordicii din tribună.

Astfel, momentul debutului lui Sali se amână pentru duminică, atunci când „tricolorii” dau piept cu Liechtenstein. Puștiul legitimat la Farul poate deveni cel mai tânăr debutant în echipa națională. În acest moment, Cristi Manea (24 de ani) este deținătorul recordului. Avea 16 ani și 10 luni când a debutat la prima reprezentativă.

Mirel Rădoi: „La vârsta lui, Enes Sali e peste Gică Hagi, Balaci și Dobrin!”

Mirel Rădoi spune că l-a convocat pe Enes Sali după ce a ajuns la concluzia că puștiul de la Farul a avut un impact mai mare în fotbalul românesc, la 15 ani, decât legendarii Gică Hagi, Ilie Balaci și Nicolae Dobrin.

Mirel Rădoi a explicat miercuri, într-o conferință de presă online, criterile care au stat la baza convocării puștiului-minune Enes Sali, de la Farul, la doar 15 ani și 9 luni. „Securizarea lui este unul dintre motive, dar nu singurul”, a explicat selecționerul. Canada și Turcia stau la pândă.

Rădoi a precizat că Sali este un jucător pe care în momentul de faţă România nu îşi permite să îl piardă. Și a explicat de ce.

Mirel Rădoi: „Nu ne permitem să-l pierdem pe Enes Sali” 

„În toată această perioadă am adunat informații despre jucătorii care la 15 ani au avut impactul pe care îl are Sali la nivelul fotbalului românesc. Ne-am raportat la Gică Hagi, la Ilie Balaci, la Nicolae Dobrin, la Sorin Cârțu și alții. De asemenea, ne-am interesat cum arătau la vârsta lui Sali jucători la feI de talentați, precum Ianis Hagi, Cicâldău, Moruțan, Man, Florinel Coman, Florin Tănase. 

Până la urmă ne-a ieșit că niciunul nu a avut impactul așa de mare cum l-a avut Sali la vârsta lui. Asta înseamnă că este un talent pe care România, în momentul de față, din punctul meu de vedere, nu-și poate permite să-l piardă”.

VIDEO Mirel Rădoi, despre convocarea lui Sali: „Nimeni nu a avut așa un impact la vârsta lui”

>

Citește și alte știri despre naționala României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.