Nationala

Cum prindem locul de baraj pentru CM 2022 » România e la mâna Islandei înainte de ultima etapă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 11 November 2021

România a remizat cu Islanda, 0-0, în preliminariile CM 2022, și are nevoie de ajutor în cursa pentru un loc la barajul pentru CM 2022.

Macedonia de Nord s-a impus pe terenul Armeniei, 5-0, și a urcat momentan pe locul 2, cu un golaveraj excelent: 20-10. Astfel, România avea nevoie de victorie contra Islandei pentru a nu tremura în ultima rundă, când jucăm contra Liechtensteinului, dar situația nu este deloc ideală în acest moment.

Cum se califică România la barajul pentru CM 2022

În acest moment, România este la mâna Islandei, care trebuie să încurce Macedonia de Nord în ultima etapă. 

„Tricolorii” au 14 puncte, la punct în spatele Macedoniei de Nord (15), astfel că Islanda trebuie să nu piardă pe 14 noiembrie pentru ca România să aibă șanse la barajul pentru CM 2022:

  • Dacă Macedonia de Nord pierde cu Islanda, România trebuie să bată Liechtenstein. Clasament final: România: 17 puncte, Macedonia de Nord: 15 puncte
  • Dacă Macedonia de Nord face egal cu Islanda, România trebuie să bată Liechtenstein. Clasament final: România: 17 puncte, Macedonia de Nord: 16 puncte

Ce ne așteaptă la un potențial baraj pentru CM 2022

Dacă vom reuși să terminăm pe locul 2, atunci sigur vom disputa primul baraj pentru accesul la CM. Acolo vor fi 12 echipe: toate cele 10 formații de pe locurile 2 din preliminarii, plus cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu se vor regăsi pe primele două poziții în preliminarii, în acest moment, cele două echipe fiind Austria și Țara Galilor.

  • Cele 12 națiuni vor fi împărțite în două urne: cea a capilor de serie, 6 dintre ele, și restul outsidere. Capii de serie vor disputa meciul din primul baraj, manșă unică, pe teren propriu.
  • Cum se vor stabili cele 6 favorite? Exclusiv pe baza punctajului din actualele preliminarii, astfel că în grupa formată din 6 naționale, cum este și cazul nostru, se vor șterge rezultatele cu ultima clasată.
  • România are șanse mici să prindă urna capilor de serie. Ar putea acumula un nivel maxim de 11 puncte cu care ar intra în acest clasament și ar fi mai degrabă în afara primelor 6! 
  • Dacă nu am prinde statut de favorită, atunci am juca în deplasare cu una dintre: Serbia, Suedia, Elveția, Scoția, Croația, Polonia. 
  • În schimb, dacă am fi cap de serie, am juca acasă împotriva uneia dintre: Cehia, Norvegia, Ucraina, Polonia, Austria, Țara Galilor. Lupta e încă strânsă în majoritatea grupelor pentru accesul la baraj și mai pot surveni modificări.
  • Cele 6 meciuri din primul baraj vor avea loc pe 24-25 martie - Cele 3 meciuri din al doilea baraj se vor disputa pe 28-29 martie. Aici nu vor mai exista capi de serie, iar gazdele vor fi stabilite prin tragere la sorți
Cifrele meciului, via sofascore.ro

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.