Nationala

Rădoi e DĂRÂMAT: „Un eșec național care ne va chinui toată viața!” » Ce-și reproșează

+43 Foto
România - Islanda 0-0 | Mirel Rădoi, selecționerul naționalei, pune semieșecul din Ghencea pe seama gestionării proaste a momentului decisiv.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 12 noiembrie 2021

România - Islanda 0-0 | Mirel Rădoi, selecționerul „tricolorilor”, pune semieșecul din Ghencea pe seama gestionării proaste a momentului decisiv.

  • Duminică se joacă Liechtenstein - România (ora 19:00) și Macedonia de Nord - Islanda, în ultima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial.
  • Acum, suntem pe locul 3, la un punct în spatele Macedoniei de Nord, ocupanta locului secund.
  • Macedonia de Nord merge la baraj dacă o bate pe Islanda
  • România poate prinde barajul doar dacă Macedonia face egal sau pierde acasă cu islandezii, iar noi câștigăm în Liechtenstein

„Din păcate, ca de obicei, nu putem să luăm ce avem la îndemână. Trebuie să ne chinuim mereu. Sunt foarte dezamăgit. Și eu, și jucătorii. Am revăzut imaginea asta după partida din Armenia (n.r. - 2-3). Îmi pare rău pentru echipa națională, pentru suporteri, pentru toată lumea”, a declarat Rădoi la ProTV.

România - Islanda » Mirel Rădoi, despre...

  • jocul cu Islanda: „Nu mi-a plăcut în totalitate. Puteam să avem și 40 de șuturi, degeaba. Nu putem invoca ghinionul, arbitrajul. Am avut o posesie lentă, previzibilă. Le-am dat timp de organizare. Nu am găsit posibilitatea să verticalizăm. Trebuia să accelerăm mai mult”
  • prestația lui Alibec: „Trebuia să-i aducem mingile în fața porții. Trebuia să-i ținem în jurul porții adverse pe atacanți, ca să le aducem mingea acolo. L-am lăsat izolat în multe rânduri”
  • gestionarea unui astfel de meci decisiv: „Am trecut și eu prin astfel de momente, îi înțeleg pe jucători, dar mi-e greu să-i alin. E un eșec național, astfel de meciuri ne vor chinui ani de zile de acum încolo, poate chiar toată viață. E greu într-o țară unde multe lucruri negative sunt scoase în față să-i educăm în câteva săptămâni pe acești copii. E o problema cu poporul nostru, în multe domenii clacăm în momente decisive”

Probabil că n-am gestionat nici eu foarte bine și trebuia să pun mai multă presiune în pregătirea jocului
Mirel Rădoi, selecționer România

Și noi vrem să terminăm pe locul doi, dar nu mai suntem la mâna noastră. Mi-e greu să cred că Macedonia va pierde în fața Islandei, la cum am văzut-o eu pe Islanda în seara asta
Mirel Rădoi, selecționer România

România - Islanda » Clasamentul grupei

Cele mai tari imagini din meciul România - Islanda

+43 Foto
FOTO: Cristi Preda
Cifrele meciului, via sofascore.ro

Emisiunea GSP Live după România - Islanda:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.