Nationala

Doar doi „tricolori” cu capul sus » Notele din Gazetă după decepția din Ghencea

+43 Foto
România - Islanda 0-0 // foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 12 noiembrie 2021

La mâna lor înainte de această etapă, „tricolorii” au remizat alb în Ghencea cu Islanda, iar șansele României de a prinde locul 2 în grupa J a preliminariilor s-au diminuat puternic. Prestația fotbaliștilor români a fost ștearsă, doar doi dintre aceștia putând ieși cu capul sus de pe teren.

  • Duminică se joacă Liechtenstein - România (ora 19:00) și Macedonia de Nord - Islanda, în ultima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial.
  • Acum, suntem pe locul 3, la un punct în spatele Macedoniei de Nord, ocupanta locului secund.
  • Macedonia de Nord merge la baraj dacă o bate pe Islanda
  • România poate prinde barajul doar dacă Macedonia face egal sau pierde acasă cu islandezii, iar noi câștigăm în Liechtenstein

Note GSP după România - Islanda 0-0 

Este vorba despre căpitanul Vlad Chiricheș și Ianis Hagi, singurii jucători cu notă peste 5 din tabăra României în Gazeta Sporturilor de astăzi. Primul a fost solid în defensivă, în vreme ce Ianis a semnat cea mai mare ocazie a „tricolorilor”, bară în minutul 85.

În rest, note de 5 și 4. Dintre titulari, „corigenții” sunt Denis Alibec și Florin Tănase, ambii schimbați pe parcurs, dar aceeași notă au primit-o și doi dintre jucătorii introduși pe teren în a doua parte, Olimpiu Moruțan și Andrei Ivan. Patrul este nota primită și de selecționerul Mirel Rădoi.

În echipa Islandei, toți jucătorii au primit 5 și 6, cu 5 fiind notați doar Thorsteinsson, Aron Gudjohnsen, Thordarson, Helgason și Thorarinsson. Selecționerul adversarei României, Arnar Vidarsson, a fost recompensat cu 6.

Ianis Hagi: „Crezi că dezamăgirea e mică?!”

După meci, Ianis Hagi s-a declarat extrem de dezamăgit de deznodământul partidei, în special de faptul că România nu mai este la mâna ei în lupta pentru locul 2 în grupă. 

„Când pierzi o calificare, crezi că dezamăgirea e mică?! Depindem de alții acum. Staff-ul tehnic și-a făcut datoria, noi am dus mingea în fața, dar s-a ratat mult. Dacă dădeam gol, nu mai vorbeam de faptul că nu știm să gestionăm. N-am marcat, atât. 3 ocazii clare în prima repriză, 3 ocazii clare în a doua repriză, am avut și o bară”, a declarat mijlocașul lui Rangers. 

Totuși, Ianis Hagi e în continuare încrezător în generația din prezent: „Avem o seară mai neagră, dar eu am 23 de ani, ceilalți din vestiar au 20, 21, Enes Sali are 15. Avem o generație talentată, am demonstrat-o cu vârf și îndesat, nu trebuie să uitați că am prins semifinale de Campionat European acum doi ani”.

VIDEO » Radical după România - Islanda: „Suntem la pământ!”

>

Mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.