Nationala

Cornel Dinu, fără milă după remiza cu Islanda: „Circ declanșat de Hocus Pocus Stoichițoius, Burlanul, vulcanizatorul și Merel!” + „Alibec aduce a bucătar”

+43 Foto
Cornel Dinu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 12 noiembrie 2021

Cornel Dinu (73 de ani) a comentat remiza dintre România și Islanda, scor 0-0, în stilul său caracteristic. „Procurorul” a găsit porecle pentru selecționerul Mirel Rădoi și principalele nume din Federația Română de Fotbal.

  • Duminică se joacă Liechtenstein - România (ora 19:00) și Macedonia de Nord - Islanda, în ultima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial.
  • Acum, suntem pe locul 3, la un punct în spatele Macedoniei de Nord, ocupanta locului secund.
  • Macedonia de Nord merge la baraj dacă o bate pe Islanda, iar România poate prinde barajul doar dacă Macedonia face egal sau pierde acasă cu islandezii, iar noi câștigăm în Liechtenstein.

0-0 cu Islanda în Ghencea, iar România nu mai stă la mâna ei în cursa pentru barajul de Mondial. Rezultatul dezamăgitor în fața nordicilor l-a provocat pe Cornel Dinu să facă declarații dure la adresa selecționerului Mirel Rădoi și a oamenilor din funcțiile-cheie de la FRF, anume președintele Răzvan Burleanu, directorul tehnic Mihai Stoichiță și secretarul general adjunct Gabriel Bodescu.

Cornel Dinu, după România - Islanda 0-0: „Merel și-a reconfirmat incompetența”

„Am jucat cu niște matrozi fotbalistici și circul a fost declanșat de Hocus Pocus Stoichițoius, plin de entuziasm fără nicio legătură cu fotbalul Burlanul, cu vulcanizatorul Budescu care la imn stătea jos, probabil că punea un petic la scaun…

Din păcate, starea de diletantism s-a continuat și pe teren… unde Merel, că așa-i zice văru-so din Turnu Severin, Banană, și-a reconfirmat dacă mai era nevoie să ne chinuie, incompetența de a conduce o echipă la acest nivel.

Este greu de spus că Merel a gândit meciul, a trimis pe teren o echipă fără soluții, fără imaginație, total neinspirată, mai ales în atac. I-a așezat Merel pe Hagi și Tănase în postura de atacanți laterali, cu care nu au absolut nimic comun nici la echipele lor de club și, după câte mi-aduc eu aminte, nici în istoria lor fotbalistică”, a „tunat” Dinu pentru Fanatik

Cornel Dinu: „Cicâldău abulic, Alibec aduce a bucătar”

„La fel de neinspirată a fost și introducerea lui Cicâldău, șters până la absență, total abulic, ce să mai vorbim de Alibec, a cărui prezență nu se justifică din niciun punct de vedere… doar că dacă joci împotriva unor matrozi tineri este nevoie și de un bucătar. Alibec așa aduce, cu ceva kilograme în plus, care să-i hrănească pe flăcăii ăia cu încredere că pot pleca acasă nebătuți”, a mai spus „Procurorul”. 

La ce a ajuns fotbalul românesc sub Burlan și Merel, islandezii puteau să-și permită să joace cu toată familia Gudjohnsen, nu numai frații care au fost pe teren, ci și tăticul, și bunicul, și mai au vreo cinci veri, unchi și mătuși care joacă fotbal… 

Acum, că ne-am liniștit și cu barajul ăsta, că macedonenii nu sunt mereli și nicidecum burlani ca să se-ncurce și ei cu matrozii, poate stăm să judecăm „succesurile” nenumărate ale „Epocii de Aur” a marelui om de fotbal Răzvan Burleanu. 

- Cornel Dinu

VIDEO » Radical după România - Islanda: „Suntem la pământ!”

>

Mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.