Nationala

Bourceanu surprinde: „Am arătat foarte bine cu Islanda. Nu foarte multe echipe din lume fac asta”

+43 Foto
Alexandru Bourceanu (#5) // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 12 noiembrie 2021

Alexandru Bourceanu (36 de ani), fost mijlocaș cu 26 de meciuri pentru echipa națională a României, a lăudat jocul „tricolorilor” din meciul cu Islanda, încheiat la egalitate, 0-0. El consideră că ratarea barajului ar lăsa semne adânci pentru fotbaliștii naționalei.

  • Duminică se joacă Liechtenstein - România (ora 19:00) și Macedonia de Nord - Islanda, în ultima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial.
  • Acum suntem pe locul 3, la un punct în spatele Macedoniei de Nord, ocupanta locului secund.
  • Macedonia de Nord merge la baraj dacă o bate pe Islanda, iar România poate prinde barajul doar dacă Macedonia face egal sau pierde acasă cu islandezii, iar noi câștigăm în Liechtenstein.

Cu Islanda, dominarea României a fost una sterilă. „Tricolorii” au avut mingea mai mult decât adversarii, au pasat mai mult și au ajuns în situații de finalizare în mai multe rânduri, dar ultima execuție nu a fost în vreun moment inspirată. 

Alexandru Bourceanu, despre România - Islanda 0-0: „Am arătat că știm să atacăm”

Deși actuali jucători precum Nicolae Stanciu și Ianis Hagi s-au declarat dezamăgiți de prestația lor, fostul internațional Alexandru Bourceanu a lăudat jocul echipei naționale a României. 

„Am arătat foarte bine, am avut multe ocazii, ei s-au apărat în majoritatea timpului în propriul careu. Ce am arătat bine în Germania e că știm să ne apărăm, ce am arătat bine aici e că știm să atacăm. Ținând cont că avem o națională tânără, sunt motive de speranță pe viitor. 

Sigur, e trist că nu am reușit să câștigăm și să ajungem la baraj, dar per total România a avut foarte multe ocazii, poate mai multe decât în orice alt meci. Iar ocaziile adversarilor au venit în special din faze fixe și celebrele aruncări de la margine. 

Noi am avut două acțiuni în zona centrală, pase succesive dintr-o singură atingere, apoi am ajuns să șutăm la poartă. Nu foarte multe echipe din lume fac asta. Vorbim de pasa lui Ianis pentru Alibec. Din păcate, nu a ajuns să șuteze la poartă. Cel mai probabil vom câștiga în Liechtenstein”, a spus Bourceanu la Pro X.

Bourceanu consideră că ratarea calificării va cântări mult pentru jucători și selecționer: „Sunt convins că dezamăgirea pentru jucător și antrenor e mai mare decât pentru oricine altceva. Jucătorii vor fi impactați în tot restul carierei, mai ales dacă nu vor reuși să meargă la turnee finale. Altfel aceste emoții negative vor rămâne în spate”. 

Conform statisticilor furnizate de Sofascore, „tricolorii” au expediat 23 de șuturi spre poarta adversă, 7 dintre acestea fiind cadrate. Adversarii au șutat de 8 ori, o singură dată pe spațiul porții lui Florin Niță. Pe deasupra, România a avut mingea în 63% din timp și a pasat precis mult mai mult, de 464 de ori, față de 221 în dreptul adversarei.

VIDEO » Dumitru Dragomir, radical după România - Islanda: „Suntem la pământ!”

>

Mai multe știri despre România - Islanda: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.