Nationala

Momentul-cheie când Rădoi și-ar fi derutat vestiarul: „Jucătorii s-au simțit singuri, cred că nici nu-și dădea seama ce face”

Mirel Rădoi, foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 12 noiembrie 2021

Ciprian Marica și Ionuț Badea cred că Mirel Rădoi a greșit fundamental când s-a grăbit și a anunțat în octombrie că pleacă de pe banca naționalei, înainte de baraj. 

Rădoi și-a anunțat plecarea în octombrie, iar jucătorii s-au simțit singuri. N-are nimeni nimic cu Rădoi, să ne înțelegem, dar nu și-a ales momentul potrivit, anunțul s-a răsfrânt asupra jocului. Oare a contat sau nu? Noi în teren vedem că da, față de alte jocuri în care au jucat la 100% s-a văzut diferența. 

Chiar și Rădoi a spus că am jucat previzibil. Eu speram ca Rădoi și Burleanu să apară și să facă anunțul că rămâne, că au rezolvat o problemă iminentă. Așa, era o stare de deconectare evidentă. Eu cred că, atunci când a făcut anunțul că pleacă, nici nu știa ce face”, a explicat Ciprian Marica la emisiunea de România-Islanda 0-0, la Pro TV. 

„Energia cumulată în tripa din septembrie și dubla din octombrie, una pozitivă, s-a redus cu acel anunț care a funcționat ca o frână mentală pentru jucători. A fost ceva ce s-a întâmplat subconștient, a rămas acest anunț”, a completat Ionuț Badea. 

Probabil că n-am gestionat nici eu foarte bine și trebuia să pun mai multă presiune în pregătirea jocului 
- Mirel Rădoi, selecționer România 

Și noi vrem să terminăm pe locul doi, dar nu mai suntem la mâna noastră. Mi-e greu să cred că Macedonia va pierde în fața Islandei, la cum am văzut-o eu pe Islanda în seara asta 
- Mirel Rădoi, selecționer România

Rădoi despre declarațiile lui Marica: „Chiar dacă a jucat foarte mulți ani fotbal, nu înțelege foarte multe din antrenorat”

>

9,61a fost nota pe care Școala de Antrenori din FRF i-a acordat-o lui Rădoi la examenul de obținere a licenței Pro. El a obținut nota cea mai mare dintre toți cursanții. Al doilea s-a clasat tot un angajat al Federației, Adrian Mutu, cu 9,60

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.