Nationala

Altă voce care indică marea greșeală făcută de Rădoi: „A destabilizat vestiarul” + Nu crede că Islanda ne va ajuta

Mirel Rădoi

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 12 noiembrie 2021

Dorinel Munteanu, cel mai selecționat fotbalist român, a comentat rezultatul dezamăgitor cu Islanda. El consideră că semieșecul se datorează șocului suferit de „tricolori” în urma anunțului făcut de Mirel Rădoi în octombrie.

Ciprian Marica și Ionuț Badea spun că Rădoi a derutat vestiarul, iar Dorinel Munteanu îl critică și el pe selecționer pentru gestul pe care îl consideră pripit.

Dorinel Munteanu: „A uitat că este antrenorul echipei naționale”

„Echipa nu s-a prezentat așa cum ar fi trebuit în fața unui adversar modest. Trebuia să câștigăm (n.r. - meciul cu Islanda). Au fost multe lucruri care pot fi discutate. În primul rând, era ultimul meci acasă, un joc decisiv, trebuia abordat cu mare încredere, nu există trac sau emoție, avem jucători cu experiență în echipă. 

Anunțul lui Rădoi a influențat sută la sută echipa. Poate că unii își doreau ca el să plece. A destabilizat vestiarul, a contat enorm în sânul echipei. Sincer, nu știu ce a decis, până la urmă. Nu cred că va rămâne. Dar a uitat că este antrenorul echipei naționale, asta mă deranjează. OK, vrei să pleci, dar nu anunți când mai ai meciuri importante”, spune fostul internațional.

Dorinel Munteanu subliniază anumite greșeli făcute de selecționer și sugerează că lipsa de experiență a lui Rădoi a afectat naționala: „Avem nevoie de un antrenor care să inspire încredere și care a avut performanțe. Talent avem, jucători valoroși, dar nu au fost folosiți pe pozițiile lor, pe care joacă la cluburi. Trebuie să ai o filozofie de joc, iar unii jucători să stea pe margine dacă trebuie”.

Dorinel e pesimist în privința șanselor care ne-au mai rămas pentru a ajunge la baraj: „Am intrat în cărți în ultimele jocuri datorită Islandei. M-aș bucura, dar nu cred că ne va ajuta Islanda. Din păcate, nu mai suntem la mâna noastră și doar o minune poate face Islanda, deși nu cred”, a declarat Dorinel Munteanu potrivit digisport.ro

Cum ne poate ajuta Islanda să ajungem la baraj

În acest moment, România este la mâna Islandei, care trebuie să încurce Macedonia de Nord în ultima etapă. 

„Tricolorii” au 14 puncte, la punct în spatele Macedoniei de Nord (15), astfel că Islanda trebuie să nu piardă pe 14 noiembrie pentru ca România să aibă șanse la barajul pentru CM 2022:

  • Dacă Macedonia de Nord pierde cu Islanda, România trebuie să bată Liechtenstein. Clasament final: România: 17 puncte, Macedonia de Nord: 15 puncte
  • Dacă Macedonia de Nord face egal cu Islanda, România trebuie să bată Liechtenstein. Clasament final: România: 17 puncte, Macedonia de Nord: 16 puncte

VIDEO Mirel Rădoi, susținut puternic: „A fost cel mai interesat, cel mai atent. Mi-am dat seama că învață non-stop” + „Nu văd niciun motiv să plece!”

>

Citește alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.