Stranieri

Presa din Turcia anunță: Moruțan și Cicâldău pot părăsi Galatasaray în ianuarie

Moruțan și Cicâldău, Galatasaray

Articol de Theodor Jumătate  —  vineri, 12 noiembrie 2021

Președintele lui Galatasaray l-a anunțat pe antrenorul Fatih Terim că sunt probleme financiare și, dacă apar oferte, orice jucător al „Cim-Bom-Bom” poate fi vândut în această iarnă.

Galatasaray se confruntă cu dificultăți financiare, susțin jurnaliștii de la cotidianul turc Sabah, care dezvăluie că bugetul primei echipe a fost redus de la 61 la 48 de milioane de euro. 

Președintele clubului, Burak Elmas, i-ar fi spus antrenorului Fatih Terim că, dacă apar oferte bune, orice jucător este de vânzare.

„Cota lui Moruțan și Cicâldău a crescut de când au venit la Galatasaray”

„Trebuie să vindem!”, l-ar fi informat Elmas pe „Împărat”. Chiar în perioada de transferuri din ianuarie! În afara lui Marcao, curtat de cluburi din Serie A, și Kerem Aktürkoğlu, dorit în Franța, chiar și Moruțan și Cicâldău ar putea fi cedați.

„Românii au jucat bine, iar cota lor a crescut de când au venit la Galatasaray”, au observat ziariștii de la Istanbul. 

9 milioane de euroeste valoarea lui Cicâldău, potrivit transfermarkt.de, în timp ce Moruțan e evaluat la 5 milioane.

Olimpiu Moruțan, noul „rege” al Galatei

Olimpiu Moruțan, 22 de ani, transferat de la FCSB începe să devină un om indispensabil pentru formația „Cim-Bom”. Fotbalistul român le-a oferit roș-galbenilor 10 puncte și 800.000 de euro cu golurile sale. Jurnaliștii turci și suporterii lui Galatasaray nu vorbesc decât de el.

La Istanbul, e comparat cu Wesley Sneijder. În primul sezon printre „lei", Galata nu a pierdut nicio întâlnire în care a marcat olandezul. Cumpărat cu 3,5 milioane de euro de la FCSB, Olimpiu a adus clubului 8,75 milioane de lire, echivalentul a 795.000 de euro, bani primiți de la liga turcă pentru cele 10 puncte.

  • 2-2 cu Kasimpașa (assist); 
  • 2-1 cu Göztepe (a închis tabela); 
  • 3-2 cu Rizespor (a punctat la 2-2); 
  • 2-0 cu Gaziantep (a deschis scorul).

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.