Nationala

Explicații pentru rezultatul cu Islanda » Detaliul incredibil din raportul InStat

+43 Foto
FOTO: Cristi Preda

Articol de Marius Mărgărit  —  sâmbătă, 13 noiembrie 2021

Explicația jocului al României și a rezultatului cu Islanda (0-0) se reflectă și în cifrele meciului. Am tras pe poartă, am avut posesia, dar implicarea multora dintre „senatorii" naționalei a fost mult sub așteptări.

  • Duminică se joacă Liechtenstein - România (ora 19:00) și Macedonia de Nord - Islanda, în ultima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial.
  • Acum, suntem pe locul 3, la un punct în spatele Macedoniei de Nord, ocupanta locului secund. Macedonia de Nord merge la baraj dacă o bate pe Islanda
  • România poate prinde barajul doar dacă Macedonia face egal sau pierde acasă cu islandezii, iar noi câștigăm în Liechtenstein. 

De multe ori, matematica se contrazice cu fotbalul și mai ales cu rezultatul unui meci. Posesia, numărul șuturilor pe poartă sau al ocaziilor nu-ți asigură întotdeauna succesul. La fel au stat lucrurile și cu modesta echipă a Islandei, care înainte de partida cu România nu mai avea nicio șansă la locul 2. 

Așa că era evident ca România să domine la toate capitolele o echipă rămasă fără niciun obiectiv în aceste preliminarii. Și totuși, "tricolorii" nu au reușit să învingă și fiindcă nu s-au ridicat la nivelul de implicare necesar pentru o dispută cu o asemenea miză. 

Iar cifrele InStat sunt relevante în acest sens. Au lipsit determinarea, curajul, chiar din partea unora dintre „senatorii" din partea cărora se aștepta să dea tonul ofensivei, într-un meci pe care România era condamnată să-l câștige. Este cazul lui Cicâldău, Stanciu, Tănase, Alibec sau chiar Ianis Hagi.

ParametruRomâniaIslanda
Posesie62%38%
Șuturi pe poartă81
Pase609372
Pase reușite480247

Alibec sau Cicâldău, mai puține pase decât Niță!

Pare aproape incredibil, ai senzația că e ceva greșit, dar portarul Florin Niță are 30 de pase, iar doi dintre oamenii de bază, cu profil ofensiv, au mai puține: Denis Alibec doar 20, iar Alexandru Cicâldău numai 26! 

Răzvan Marin a fost de departe cel mai implicat jucător de pe teren. A dat 109 pase, cu o acuratețe de 88%, în timp ce alt coleg de compartiment,  Nicolae Stanciu, de la care se tot așteaptă să devină liderul acestei naționale, a avut numai 42. Florin Tănase a fost în aceeași notă, cu 42, iar Ianis Hagi a avut doar ceva mai multe, 50. În timp ce cei doi stoperi, Vlad Chiricheș și Ionuț Nedelcearu, au reușit 68, respectiv 62. 

De fapt, ca o concluzie, portarul și cei 4 fundași au strâns 281 pase, iar mijlocașii și atacanții titulari doar puțin mai mult, 328

Top 5 cei mai buni pasatori ai Românei

JucătorPase/Reușite
R. Marin109/88%
Chiricheș68/93%
Rațiu65/82%
Nedelcearu62/90%
Toșca56/80%

Top 5 ca număr de dueluri al jucătorilor români

JucătorDueluri/Câștigate
Rațiu20/80%
R. Marin16/56%
I. Hagi16/38%
Alibec14/36%
Cicâldău12/56%  

7este numărul duelurilor în care au fost implicați Toșca și Stanciu, cele mai puține din rândul titularilor de la meciul cu Islanda

VIDEO Totul despre Liechtenstein - România

>

Citește mai multe știri despre naționala României: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.