Liga 1

Detalii de ultimă oră din culisele celui mai devastator conflict din istoria fotbalului românesc: „Să-mi dea cele 7 milioane! Nu las nimic!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 13 noiembrie 2021

Victor Pițurcă se judecă în continuare cu Adrian Mititelu, patronul celor de la FCU Craiova, pentru banii cu care a împrumutat clubul dezafiliat în 2011, în perioada în care a antrenat echipa din Bănie.  

Victor Pițurcă: „Ne judecăm pentru 7 milioane de euro, clubul îmi este dator”

- Piți, ai lucrat și cu Adrian Mititelu. Cum e în comparație cu Mihai Rotaru?
- Cam la fel sunt amândoi, dar păstrând proporțiile. Mihai Rotaru e alt tip de om, Rotaru consideră că fotbalul este o afacere și are tot timpul banii plătiți la zi, condiții foarte bune. Dacă are bani, Mititelu exagerează și dă bani când n-ar trebui să dea. 

Momente când nu-și plătește jucătorii, echipa. Pe vremea când eram eu, nu avea bani. Atunci el și-a dat singur în cap. Dacă el făcea ce îi spuneam eu, totul era în regulă, nici nu mai retrograda, nici nu mai intra în... A fost numai și numai vina lui!

>

- Aveai un proces contra lui Adrian Mititelu.
- Îl avem și acum, continuă. Merg cu el pe două fronturi. Ne-am judecat mai întâi la Federație, au dat-o cam așa, mai mult i-au dat lui dreptate. M-am dus la TAS. Procesul la TAS e destul de mult, am plătit taxa de înscriere o mie de franci, iar judecarea acolo costă 50.000 de franci. 

Ne judecăm pentru cei 7 milioane de euro, bani cu care clubul îmi este dator. El acum zice că nu e clubul ăla, că e altul. Niște jucători din Australia s-au adresat la FIFA și-au câștigat procesele spunând că echipa este continuatoarea celei de atunci. Doar că la mine e suma foarte mare.

- Mai lasă și tu din ei!
- Păi, ce să las? Mă înțelesesem cu el la două milioane și s-a răsucit! Îmi punea condiții.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Citește și alte știri: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.