Liga 1

FCU Craiova - CSA Steaua 4-1 » Oltenii au făcut show la primul meci de la revenirea lui Trică

+10 Foto
Bauza, „decarul” lui FCU Craiova, contra roș-albaștrilor. Sursa galerie foto: facebook Fotbal Club Universitatea 1948

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 13 noiembrie 2021

La primul meci de la revenirea lui Eugen Trică, FCU Craiova, locul 13 din Liga 1, a câștigat amicalul jucat în noua bază din Bănie cu CSA Steaua, locul 5 din Liga 2, scor 4-1.

Prima repriză a fost una echilibrată. Cele două echipe au jucat într-un ritm alert și au fost ocazii la ambele porți. Tabela a fost modificată pentru prima dată în minutul 40. 

După o acțiune prelungită a oltenilor, Ondaan, folosit în premieră ca atacant central, a deschis scorul. Extrema dreaptă Sidibe a centrat excelent în careu, iar vârful oltenilor a punctat din mijlocul careului.

După pauză, tot oltenii au jucat mai bine. Elevii lui Trică au majorat rapid scorul, marcând de două ori în două minute, 53 și 55, prin Asamoah și același Ondaan. 

„Militarii” au redus din diferență prin Adi Popa, jucător introdus de Daniel Oprița în repriza a doua. Scorul final l-a stabilit Raicea, în minutul 90, după un contraatac eficient. 

Pentru nou-promovată urmează un duel de foc în Liga 1, împotriva campioanei CFR Cluj, pe teren propriu, sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 20:30. 

VIDEO FCU Craiova - CSA Steaua 4-1

  • Au marcat: Ondaan 40, 55, Asamoah 53, Raicea / Adi Popa 59

Repriza a doua: 

Prima repriză:

FCU Craiova: 
R. Popa – Negru, Kovacic, Huyghebaert (cpt), Bușu – Achim, Asamoah, Marquet - Sidibe, Ondaan, Bauza
Antrenor: Eugen Trică

CSA Steaua:
Iancu -  Oroian, Beța, Morariu, Neacșu -  Drăghici, Enceanu, Șt. Pacionel, E. Pacionel– Chipirliu, Gherghiceanu
Antrenor: Daniel Oprița

Amical în baza de 12 milioane de euro

Meciul s-a disputat în baza modernă de 12 milioane de euro a oltenilor, inaugurată în finalul lunii septembrie. 

În prezent, în afara vestiarelor și clădirilor pentru administrație, sunt gata 5 terenuri. Toate cu iarbă naturală. Trei dintre ele sunt de dimensiuni mari. În  timp ce ultimul, al 6-lea, va fi sintetic. La el încă se lucrează.

O particularitate e legată de numele pe care fiecare teren îl va purta. Petre Deselnicu, Zoltan Crișan, Costică Ștefănescu, Constantin Oțet, Mihai Ostrovski și Cristi Neamțu vor da numele celor 6 terenuri pe care prima echipă, dar și academia FCU Craiova se vor antrena. Terenul „Petre Deselnicu", adică cel principal, pe care prima echipă se antrenează acum, va beneficia și de două tribune.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.