Nationala

Mirel Rădoi, întrebat direct de jurnalistul GSP: „Dacă ați fi șeful FRF acum, ați insista ca antrenorul să continue?”. Ce a răspuns selecționerul

+19 Foto
Mirel Rădoi

Articol de Raed Krishan (foto)  —  Saturday, 13 November 2021

Mirel Rădoi (40 de ani), selecționerul echipei naționale a României, a susținut o conferință de presă înainte de meciul „tricolorilor” cu Liechtenstein. Rădoi admite că ratarea locului secund în grupa din preliminarii ar reprezenta un eșec și spune că nu are oferte de a prelua alte echipe, deși contractul cu FRF i se încheie după meciul de duminică. 

  • Duminică se joacă Liechtenstein - România (ora 19:00) și Macedonia de Nord - Islanda, în ultima etapă a preliminariilor Cupei Mondiale din Qatar.
  • România prinde barajul pentru Cupa Mondială din 2022 doar dacă Macedonia face egal sau pierde acasă cu islandezii, iar noi câștigăm în Liechtenstein.

Mirel Rădoi a atins mai multe subiecte sensibile în cadrul conferinței de presă. El a părut deschis să continue ca selecționer al României în cazul în care FRF îi va propune acest lucru și a comentat aparentul conflict generat de acțiunile directorului tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, la meciul cu Islanda. Totodată, a afirmat că „ar fi o rușine” ca România să nu câștige în Liechtenstein. 

Mirel Rădoi, înainte de Liechtenstein - România

>

VIDEO Raed Krishan (GSP)

  • Mirel Rădoi despre meciul cu Liechtenstein: „Nu trecem prin momente foarte bune, a rămas o doză de dezamăgire după partida cu Islanda. Cred că și mâine ne vom gândi atât la ce s-a întâmplat acolo, cât și la ce se va întâmpla între Macedonia de Nord și Islanda. Sper ca frustrarea acumulată cu Islanda să o arătăm mâine, în începutul de meci. 

    Am început campania cu o victorie, trebuie să o terminăm cu una. Să nu câștigăm aici ar fi o rușine, putem ajunge de la dezamăgirea cu Islanda la o rușine aici. Va trebui să fim foarte atenți, adversarul vine după un rezultat care e clar că nu i-a convenit. Sunt sigur vă vor aglomera zonele, trecerea timpului va fi în avantajul lor”.
     
  • Despre concentrarea jucătorilor: „Nu cred că băieții pot fi concentrați 100%, sigur vor sta cu gândul și în partea cealaltă. Dacă vor veni la margine să ne întrebe de rezultatul de acolo, nu le vom spune. Oricât am încerca să-i facem să se gândească doar la partida de mâine, nu cred că va fi așa. Dacă Islanda a putut câștiga un punct cu noi, o poate face și mâine”.
     
  • Despre viitorul său: Întrebat de jurnalistul GSP Remus Răureanu: „Dacă ați fi șeful FRF acum, ați insista ca antrenorul să continue, indiferent de deznodământul de mâine?”, Rădoi a răspuns: „Federația va trebui să facă evaluarea în funcție de ce se va întâmpla. Pentru mine va fi un eșec dacă nu vom termina pe locul 2. Mă întreb dacă FRF va dori să continue cu un antrenor care termină pe locul 3. Aș face lucrul ăsta, aș continua, dacă ce s-a întâmplat în această perioadă de 2 ani și jumătate, lucrurile pe care noi le-am discutat înainte au fost în regulă. Dacă nu, evident trebuie să vină altcineva. 

    Nu există nicio ofertă pentru mine din altă parte, ce a existat le-am blocat imediat. Federația știe despre aceste oferte, nu de toate, pentru că unele au fost blocate de mine imediat. Nu știu ce voi face dacă nu rămân la Federație, în acest moment nu am nicio ofertă. Nu știu dacă aș rămâne, voi vedea ce se întâmplă în funcție de jocul de rezultatelor, de discuții. Mai pot rezista, nu ești zi de zi la antrenament așa că e timp mai mult de discuții”.
     
  • Despre echipa cu Liechtenstein: „Vor fi schimbări, din punct de vedere fizic avem probleme, o stare de oboseală la Chiricheș, la Tănase, o mică problemă medicală la Răzvan Marin, dar nu sunt în imposibilitatea de a nu juca mâine seară. Va trebui să fim proaspeți fizic, așa că vor fi schimbări, nu știu să vă spun câte”.

  • Despre criticile primite: „Mi-aș fi dorit ca analizele să fie constructive, să putem învăța. Problema e ce facem să rămână ceva constructiv pentru jucători. Nu am fost nici primul, nici ultimul atacat. E clar că cine va fi aici va fi luat cu asalt. M-aș fi bucurat ca în momentele pozitive toată lumea să fi încercat să aducă ceva în plus. Aici mă gândesc la partida din Liga Națiunilor cu Austria, când am încercat să ne bucurăm în vestiar pentru a aduce un impuls nou. 

    Îmi aduc aminte cum a fost percepută bucuria, nici nu începuserăm să ne bucurăm, că bucuria jucătorilor a fost luată. Ce mă ține sentimental puțin supărat este că dacă am fi reușit să câștigăm cu Islanda și mâine, aici, am fi arătat că în sfârșit momentele decisive nu mai sunt aceleași ca înainte. Știam că de obicei am clacat în astfel de momente, acum puteam arăta că se poate și altfel”.
     
  • Rădoi despre Mihai Stoichiță, care a oferit indicații la meciul cu Islanda, din tribune: „Am discutat cu Stoichiță, nu vă pot spune totul. Dânsul a vrut să încurajeze băieții, sunt trăiri pe care le-a avut. E fost antrenor, nu e ușor, îl înțeleg. Are pasiune, depune suflet, dar lucrurile astea trebuie să înceteze. Dacă altcineva va accepta asta, nicio problemă, dar eu când aud oameni implicați direct am o problemă. Sunt spectatori care pot țipa orice, nu avem cum să-i controlăm”.
     
  • Despre așteptări: „Așteptările au fost mereu mari, ca să găsim niște vinovați, între ghilimele, sunt cei din Generația de Aur. De undeva va trebui să începem, asta era o campanie cu speranțe mici de a termina pe locul 2 și a reîncepe clădirea unei echipe naționale care în timp poate avea rezultate, calificări la turnee finale. Din punctul meu de vedere, nu știu dacă am merita să fim prezenți la o Cupă Mondială. Ar fi un miracol, o minune”.

VIDEO » Totul despre Liechtenstein - România 

>

Mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.