Liga 1

Ilie Dumitrescu numește varianta ideală de antrenor pentru FCSB: „El e soluția, trebuie să accepte și câte un mesaj de la Gigi”

Nicolae Dică (stânga) e văzut de Ilie Dumitrescu drept varianta ideală pentru FCSB

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 14 noiembrie 2021

Ilie Dumitrescu (52 de ani) îl vede pe Nicolae Dică (41) drept antrenorul ideal pentru FCSB după despărțirea dintre Edi Iordănescu (43) și clubul roș-albastru

Edi Iordănescu a decis astăzi să plece de la FCSB, cedând presiunilor patronului Gigi Becali, care s-a declarat nemulțumit de roadele muncii antrenorului în repetate rânduri. Astfel, cu o săptămână înainte de meciul cu FC Botoșani, FCSB a început cursa contratimp pentru a găsi un antrenor principal. 

Ilie Dumitrescu, ex-antrenor la FCSB în 2010, îl consideră pe Nicolae Dică ideal pentru postul de „principal” la FCSB. Dică a mai antrenat vicecampioana între iunie 2017 și decembrie 2018 și este chiar antrenorul despre care GSP.ro v-a informat în urmă cu 5 zile că se află în vârful listei lui Gigi Becali de înlocuitori pentru Edi Iordănescu.

Ilie Dumitrescu: „Cred că soluția pentru FCSB va fi Nicolae Dică”

„Cred că soluția va fi Dică. El și Becali au lucrat și au avut o relație foarte bună. Trebuie să aduci un antrenor bun, să aibă o bază, un antrenor care să continue relațiile de joc, dar care să aibă și o relație specială cu Gigi, să accepte în anumite momente câte un mesaj. Deja a devenit o normalitate asta, e greu să spun că va veni cineva și nu va fi influențat de Gigi. Să acceptăm asta.

Cine vine trebuie să accepte protocolul ăsta, condițiile puse de Gigi. Dică a fost aproape să facă performanță alături de Becali. A pierdut campionatul la un punct”, a declarat Dumitrescu la emisiunea „Fotbal Club” de pe DigiSport. 

Ilie Dumitrescu a fost completat de Cristian Geambașu, editorialist GSP: „Cred că toxicitatea relației antrenor - patron nu era la vremea aceea la nivelul de astăzi. Antrenorul mai făcea lucruri pe atunci, nu doar antrena echipa”.

Cum s-a descurcat FCSB cu Nicolae Dică pe bancă

În primul sezon cu Dică pe bancă, randamentul echipei a fost unul bun, a obținut calificarea în „16”-imile Europa League și a fost aproape de câștigarea campionatului. FCSB a ratat titlul atunci din cauza unei înfrângeri pe care a suferit-o în mod surprinzător la Iași, 0-1, cu un gol pe care l-a marcat Andrei Cristea.

Nicolae a rămas unul dintre colaboratorii favoriți ai lui Becali. Gigi l-a ofertat și astă-vară, înainte să îl angajeze pe Dinu Todoran. Fostul atacant a refuzat propunerea, a preferat să continue la națională alături de Mirel Rădoi, de care e foarte apropiat. Loialitatea față de Rădoi l-a împiedicat să se întoarcă la FCSB deși a mărturisit recent că a fost atras de ofertă.

VIDEO » Valeriu Răchită: „E jucăria lui Gigi Becali, nu se poate schimba”

>

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.