Formula 1

Prestație de campion » Hamilton, de neoprit la Interlagos: a „zburat” pe lângă Verstappen și a câștigat cursa începută pe locul 10!

Ambii piloți Mercedes s-au clasat pe podium la Interlagos // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 14 noiembrie 2021

Lewis Hamilton (36 de ani, Mercedes), a câștigat Marele Premiu al Braziliei, deși a plecat de pe a 10-a poziție. Rivalul său la titlul mondial, Max Verstappen (24, Red Bull Racing), a trecut linia de finiș al doilea, în vreme ce podiumul a fost completat de Valtteri Bottas (32, Mercedes), cel care a plecat din pole-position.

Prestație de campion la Interlagos pentru Lewis Hamilton, campionul en-titre din Formula 1. Deși a plecat de pe 10, săvârșind o penalizare de 5 poziții din cauza schimbării de motor din acest weekend (a 5-a a sezonului, limita maximă permisă fără a exista penalizări fiind 4), Hamilton a trecut de piloții din față ca un uragan.

Formula 1: Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Braziliei

Verstappen a plecat excelent și a preluat poziția de lider în primul viraj, depășindu-l pe Bottas, însă a fost prins din urmă spre finalul cursei de către Hamilton, care a avansat rapid printre monoposturile oponenților. Verstappen a reușit să-l țină în spate pe Hamilton timp de câteva tururi, dar în turul 59 britanicul a reușit să-și depășească rivalul, iar din acel moment și-a construit un avantaj imbatabil.

Hamilton a câștigat astfel 25 de puncte prețioase pentru clasamentul general al piloților și a ajuns la un total de 318,5. Verstappen are 332,5 cu 3 curse înainte de finalul sezonului - Qatar, Arabia Saudită, Abu Dhabi. 

Lewis Hamilton: „Poate cel mai bun weekend din carieră”

„Sunt foarte recunoscător pentru sprijinul pe care l-am primit în acest weekend. Nu am mai fost atât de sprijinit de la Silverstone. Ce cursă! Echipa a făcut o treabă grozavă, Valtteri la fel. Cu penalizările avute, a fost cel mai dificil weekend de curse pe care l-am avut”, a reacționat Hamilton la final. 

El a adăugat că „acest weekend a fost unul dintre cele mai bune, dacă nu cel mai bun weekend din cariera mea”. Sâmbătă, Hamilton a avut una dintre cele mai dominante prestații din istoria recentă a sportului, terminând cursa Sprint (24 de tururi) pe 5, deși plecase de pe ultimul loc. 

Hamilton ar fi putut să obțină chiar 26 de puncte, dar Sergio Perez (Red Bull) i-a furat cel mai rapid tur, după ce a „încălțat” pneurile soft cu un tur înainte de final.

Imediat sub podium au încheiat cursa Sergio Perez (Red Bull) și Charles Leclerc (Ferrari).

„Am încercat totul astăzi, am dat totul. A fost foarte distractiv, dar în cele din urmă ne-a lipsit viteza. Rămânem cu un avans decent, astăzi a fost despre a limita daunele. Sunt încrezător că vom reveni mai puternici în următoarele curse”, a spus și Max Verstappen, resemnat cu viteza superioară a monoposturilor Mercedes în acest weekend.

Clasamentul în Marele Premiu al Braziliei 

Clasamentul general al piloților 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.