Opinii

Nu-și asumă nimic!

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  marţi, 16 noiembrie 2021

Într-unul dintre discursurile sale heirupiste, citat recent de Silviu Tudor Samuilă în Gazetă, Răzvan Burleanu preciza că "Obiectivul nostru e să ne calificăm la următoarele 3 turnee finale, CM 2018, Euro 2020 și CM 2022... Toată strategia noastră merge în această direcție".

Cum Burleanu a devenit președinte FRF în 5 martie 2014 și ulterior, exceptând prezența la Euro 2016, naționala a ratat cu brio participarea la toate cele 3 competiții menționate, reiese că strategia invocată de RB s-a dovedit falimentară. Niciunul dintre obiectivele majore anunțate de Burleanu n-a fost atins. În plus, nereușind să câștige grupa, naționala a dezamăgit și în Liga Națiunilor.

Ca atare, logic că România s-a prăbușit în ierarhia mondială. S-a dus în jos, din ce în ce mai jos. Dacă în martie 2015, ocupa locul 14 în clasamentul FIFA, unul datorat "grelei moșteniri" lăsate de Mircea Sandu și, firește, de complicii acestuia, iat-o în noiembrie 2021 căzută pe locul 41!

Deși lucrurile merg din prost în mai prost și nu există cineva care să conteste asta, l-ați văzut pe Burleanu încercând să ofere scuze, măcar explicații, pentru un declin parcă fără sfârșit? Nu, ferească Dumnezeu! În situații precum cea actuală, în care opinia publică vrea să afle, concret, cine-i responsabil pentru ratarea barajului către CM 2022, RB tace ca peștele. Se dă dispărut din peisaj precum un avion în ceață.

Foto: Imago

Atât el, șeful cel mare, ayatolahul, dar și aghiotanții săi. Radu Vișan, cel care a mărturisit sincer că n-a asistat la vreun meci până când colegul său din Administrația Băsescu nu l-a cocoțat în postul de secretar general al FRF, dar și Gabriel Bodescu, adjunctul lui Vișan poreclit "Vulcanizare", știe lumea de ce. La eșecuri, deci din ce în ce mai des, i se trasează sarcină de serviciu directorului tehnic, Mihai Stoichiță, să încropească niște justificări menite să-i mai potolească pe suporteri. Vorbe în care nu crede nici măcar autorul lor, darămite noi, ceilalți.

Altfel spus, Burleanu și gașca lui nu-și asumă nimic! În ciuda faptului că au dus sistematic fotbalul de râpă și merită socotiți primii vinovați de declinul acestuia, nu-s deranjați. Nu le zice nimeni nici dă-te mai încolo!

Așa de bine funcționează sistemul de pile și de cumetrii, uns, că RB va fi reales într-o veselie la anul pentru a treia oară

Atât e de iubit de către ajefiștii cărora le-a dat Dacii, că doar n-a dat de la el!, ba i-a făcut și observatori federali spre a-și mai rotunji băieții veniturile, într-atât i-a plimbat pe membrii CEx prin Europa ca pe sfintele moaște încât, modificând Regulamentul, aceștia ar putea să-l voteze pe Burleanu președinte pe viață. Ca-n Coreea de Nord, ce să ne mai complicăm cu organizarea unui scrutin al cărui deznodământ e dinainte cunoscut?!

În rest, președintele își vede nestingherit de treabă. Ne privește de sus și, repet, nu-și asumă nimic. Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.