Nationala

Florin Bratu își ceartă jucătorii pentru prăbușirea României U21 din Italia: „Arătăm potențial, dar să înțeleagă că nu e suficient”

+13 Foto
Florin Bratu / Sursă foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 17 November 2021

Florin Bratu (41 de ani), selecționerul naționalei U21, a oferit o primă reacție după eșecul „tricolorilor” mici cu reprezentativa similară a Italiei, scor 2-4.

Echipa lui Florin Bratu a condus Italia, la Frosinone, cu 2-0 până în minutul 40, a intrat în avantaj la cabine, 2-1, dar s-a prăbușit după pauză. România a încasat trei goluri de la un fundaș central. Toate în 10 minute! Selecționerul dă vina pe lipsa de concentrare.

Florin Bratu își ceartă jucătorii: „Fazele fixe, vechea noastră meteahnă”

„Am început foarte bine jocul. Am avut organizare, dinamică. După 2-0, am luat un gol rapid chiar în următorul minut. Am intrat cu un moral bun și am încercat să le dau energie.

Nu am reușit să-i punem pe adversari sub presiune, apoi au venit acele faze fixe care ne-au destabilizat. Vechea noastră meteahnă, fazele fixe. Sper să învățăm din aceste greșeli. 

Arătăm potențial, dar nu e suficient. Trebuie să arătăm același spirit de luptă 95 de minute. Toate ocaziile lor au fost din lateral și din faze fixe. În rest, niciun atacant de-ai lor nu a scăpat. Ne-am apărat în zonă la cornere și nu am interpretat bine fazele”, a spus Florin Bratu, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de la Digi Sport. 

+13 Foto
Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro

România U21, fără replică în repriza secundă

România U21 n-a reușit să spele imaginea naționalei U20, care pierduse luni, tot contra Italiei, scor 0-7. Selecționata lui Bratu a dat semne de speranță timp de 40 de minute, timp în care, mizând pe cartea contraatacului, a însris de două ori.

Italia U21 a a redus din diferență până la pauză, apoi a urmat o repriză de coșmar pentru naționala noastră, care a primit trei goluri în decurs de 10 minute. Toate primite de la unui fundaș central!

VIDEO Mirel Rădoi explică problema mentalității din fotbalul românesc: „Am fost învățați să facem lucruri de frică!”

>

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.