Nationala

FRF ia măsuri după umilința României U20 din Italia » Bogdan Lobonț, tras la răspundere: „Îi scutur!”

Bogdan Lobonț, selecționer România U20 // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 18 noiembrie 2021

Eșecul usturător al echipei naționale U20 a României din Italia, 0-7 cu selecționata similară din Peninsulă, se lasă cu urmări. Selecționerului Bogdan Lobonț (43 de ani) îi sunt cerute explicații de către reprezentații Federației Române de Fotbal.

Luni, selecționata recent înființată a României a fost umilită în Italia, 0-7 cu reprezentativa U20 a gazdelor. Culmea, scorul ar fi putut lua proporții și mai mari, doar că portarul Antony Gabriel Petre a avut 3 intervenții excepționale pe final!

Eșecul sever din Italia nu este prima astfel de înfrângere a naționalei U20, care în octombrie a pierdut drastic în Germania, 0-4, iar în septembrie și mai rău în Anglia, 1-6.

În acest context, selecționerul Bogdan Lobonț și jucătorii vor fi „scuturați”, spune Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.

Mihai Stoichiță: „L-am chemat pe Lobonț să avem o discuție”

„L-am chemat pe Lobonț săptămâna viitoare să avem o discuție, să văd și eu cum au tratat, ce au vorbit, cum au pregătit jocul. Nici n-am știut ce organizare, ce strategie vor să facă. Vreau să vorbesc și să-i scutur.

Trebuie scuturați puțin. Nu trebuie omorâți prea tare cei de la U20, pentru că au fost jucători mai mici cu un an și doi decât adversarii, iar la vârsta lor e normal să apară astfel de performanțe”, a spus Stoichiță, potrivit digisport.ro

De la înființare, selecționata U20 a României a disputat 6 meciuri. Pe lângă cele 3 eșecuri menționate, „tricolorii” au și 3 victorii, toate cu scorul de 2-1, în fața Portugaliei, Cehiei și Poloniei.

Sincer, pentru mine e o surpriză foarte mare, chiar dacă au jucat cu Italia. Acum câteva zile, naționala U20 a câștigat contra Poloniei și am văzut un meci reușit. Nu știu ce s-a întâmplat acum, nu pot să-mi dau seama. E clar că nu e normal. 

Se pare că în jocurile cu echipele de top din Europa nu putem face față. E clar că ne sunt superiori.

- Dorinel Munteanu 

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.