Liga 1

Achizițiile la control » Doi premianți și 4 restanțieri la CSU Craiova

CSU Craiova Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 18 noiembrie 2021

Doar Valerică Găman și Lyes Houri s-au impus la Craiova, dintre jucătorii achiziționați în acest sezon. Crețu încă n-a convins, iar Conte, Vână și Lazar sunt decepțiile.

Valerică Găman, Lyes Houri, Antoine Conte, Alex Crețu, Ionuț Vână și David Lazar sunt 6 dintre achizițiile făcute până acum, în acest sezon, de Universitatea Craiova. 

Iar în această ordine, jucătorii aduși au și performat de-a lungul primei părți a stagiunii 2021/2022. Dacă primii doi s-au dovedit veritabile întăriri, restul au dezamăgit, deocamdată, și în returul care demarează în week-end au mult de recuperat.

Valerică Găman:

Transferat de la retrogradata Astra, Găman alcătuiește în momentul de față, împreună cu Screciu, un cuplu solid de fundași centrali. Nu întâmplător e primul din lot în ierarhia indexurilor InStat: 253.

Lyes Houri:

Francezul a avut un impact major în Bănie. A sosit mai târziu decât restul celor menționați, dar s-a integrat rapid și, grație tehnicii sale și a viziunii asupra jocului a devenit a doua „rampă de lansare” a șarjelor ofensive ale juveților, după Dan Nistor. Are al 3-lea index InStat din lot: 251.

Antoine Conte:

Francezul a fost văzut de finanțatorul Mihai Rotaru ca o soluție în apărare, unde poate juca fundaș dreapta sau central. Numai că, din cauza accidentărilor, fundașul crescut la PSG n-a bifat decât 6 apariții în tricoul celor de la CSU. Săptămâna trecută a fost operat la gleznă și va lipsi până la jumătatea lui ianuarie.

Alex Crețu:

Eșuat la FCSB, de unde Gigi Becali i-a făcut vânt rapid, „închizătorul” în vârstă de 29 de ani nu a rupt gura târgului nici la Craiova, deocamdată. Practic, a alternat evoluțiile bune cu altele deloc reușite. Norocul lui, antrenorul Laurențiu Reghecampf îl vede drept un jucător „cu potențial”, ce poate crește.

Ionuț Vînă:

Mijlocașul „de buzunar” a venit în Bănie tot de la FCSB, la schimb cu Mamut. Însă nici la Universitatea n-a reușit să iasă din conul de umbră în care ajunsese, deși șanse i s-au oferit. Cu un indice InStat de doar 218, fostul jucător al lui Gică Hagi la Viitorul e pe poziția 21 în efectivul oltenilor.

David Lazar:

Mulți ani portarul Astrei, Lazar a fost dorit în mod special de finanțatorul Mihai Rotaru. Este și singurul pentru care a plătit o sumă mai consistentă, 200.000 de euro, ca să-l aducă. 

Numai că goalkeeperul despre care se credea că-i va lua fața lui Pigliacelli a gafat chiar la primul meci al lui Reghecampf în campionat, 1-2 cu FC Botoșani. Laur l-a retras imediat, "Piglia" a profitat și l-a țintuit, practic, pe bancă

305.000de euro a investit Craiova în achizițiile acestui sezon: 200.000 pentru Lazar, 100.000 pentru împrumutul lui Houri de la Fehervar și 5.000 în schimbul lui Mărieș

Excepțiile Mărieș și Roguljici

Adus și el în vară, pe 5.000 de euro, de la Comuna Recea, retrogradată în „C”, Alex Mărieș n-a contat, practic, la Craiova, care l-a împrumutat Politehnicii Iași. Ante Roguljici a venit în plin sezon, la finele lui septembrie, de la Trencin. 

Mijlocașul croat a impresionat la prima sa apariție, contra Clinceniului (5-0), înscriind și un gol. Numai că, din cauza unor probleme de sănătate, n-a adunat decât două apariții în alb-albastru. Prea puțin pentru o evaluare corectă

Citește alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.