Tenis

Australian Open 2022, doar pentru jucătorii vaccinați! Participarea lui Novak Djokovic, sub semnul întrebării

Novak Djokovic a câștigat ultimele 3 ediții ale Australian Open // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 20 noiembrie 2021

Craig Tiley, directorul Australian Open, a anunțat că jucătorii de tenis nevaccinați nu vor putea participa la ediția din 2022 a turneului.

Australia nu-și va deschide porțile sportivilor nevaccinați în prima parte a anului următor. Decizia autorităților va afecta direct și primul turneu de Grand Slam al anului 2022, Australian Open. Anunțul a fost făcut de Craig Tiley, directorul competiției, după ce și premierul din Victoria, Daniel Andrews, declarase că sportivii nevaccinați nu vor putea intra în țară.

Australian Open 2022, interzis jucătorilor nevaccinați 

„Premierul a declarat limpede că trebuie să fii vaccinat cu schemă completă pentru a participa la Australian Open și a intra în Victoria. Le-am comunicat imediat jucătorilor. Este singura direcție pe care o puteam lua pentru a asigura siguranța tuturor. Tot grupul de jucători o înțelege. 

Sponsorii trebuie să fie vaccinați, tot staff-ul care lucrează la Australian Open trebuie vaccinat. Suntem într-un stat în care mai mult de 90% din populație este complet vaccinată, așa că era lucrul potrivit pe care să-l facem”, a spus Craig Tiley, conform Tennis.com.

În urmă cu o lună, informațiile erau că jucătorii nevaccinați vor putea participa la Australian Open, cu condiția de a petrece două săptămâni în carantină după sosirea în Australia.

Participă Novak Djokovic la Australian Open 2022? 

Noua decizie l-ar putea afecta pe sârbul Novak Djokovic, campionul ultimelor trei ediții, care a ales să nu dezvăluie dacă s-a vaccinat sau nu împotriva COVID-19.

Întrebat despre posibila absență a liderului mondial, Craig Tiley a spus:

„Veștile bune sunt că majoritatea jucătorilor, atât bărbați cât și femei, sunt vaccinați complet. Pentru Novak este o chestiune privată, așa cum a spus. Totuși, a declarat mereu că Australian Open este turneul său preferat. Sperăm să-l vedem”.

Libertatea de a alege este esențială pentru oricine, indiferent dacă e vorba de mine sau de altcineva. Nu contează dacă e vorba despre vaccinare sau altceva. Ar trebui să ai libertatea de a alege, de a decide ce vrei să faci. În acest caz, ce vrei să-ți introduci în organism. 

- Novak Djokovic, numărul 1 ATP

Australian Open 2022 va fi găzduit de Melbourne între 17 și 30 ianuarie. Potrivit BBC, 80 dintre primii 100 jucători ai lumii în clasamentul ATP sunt vaccinați împotriva COVID-19.

Citește mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.