Nationala

Victor Pițurcă vorbește de jocuri de culise la națională: „Lucescu nu agrea jucătorii de la Steaua! A pierdut un Mondial”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 20 noiembrie 2021

Invitat la „Prietenii lui Ovidiu”, Victor Pițurcă a vorbit deschis despre selecțiile puține pe care le are la echipa națională ca jucător și-l acuză pe Mircea Lucescu pentru această situație.

Ca jucător, Victor Pițurcă a strălucit în România. De 5 ori campion național, de 4 ori câștigător al Cupei României, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei. Cel mai bun marcator în sezonul 1987-1988 și „Gheata de bronz” a Europei în același sezon, cu 34 de goluri. Dar pe lângă cele 301 meciuri disputate în Liga 1, Pițurcă a prins doar 13 meciuri la echipa națională, unde a reușit să marcheze de 6 ori.

Ovidiu Ioanițoaia: Victor, m-am uitat și am văzut că ai foarte puține meciuri la echipa națională ca jucător! De ce?

Victor Pițurcă: E vorba doar despre mine? Marele Oblemenco, idolul meu, ce-a făcut? Fiind copil, stând în Craiova și fiind atacant, el era idolul meu. Dar n-a prins niciun joc la echipa națională și a fost golgeter de vreo trei ori! Eu am numai 13 meciuri și doar patru-cinci ca titular și doar șase goluri. Foarte puțin, foarte puțin! Eu cred că motivul principal a fost antrenorul care era la echipa națională.

>

- Cine?

- Mulți ani a fost Lucescu! Lucescu mergea pe jucătorii în care avea el încredere. De la Dinamo, de la Corvinul și de pe la Craiova. Probabil, el nu agrea jucătorii de la Steaua! A avut o rezervă, dar și jucătorii aveau o rezervă față de el. Eu am debutat cu Lucescu la echipa națională, dar nu-l condamn. Așa vedea el lucrurile.

Pițurcă: „Nu m-am gândit de la ce club vine un anumit jucător”

- Zi-mi...

- De exemplu eu țin minte un mare meci al echipei naționale, unul din cele mai bune, a fost în Ghencea, cu Spania, când am jucat 9 jucători de la Steaua, Klein și Mateuț de la Dinamo. Conduceam Spania cu 3-1... Când era Mircea Lucescu selecționer, el a mers pe mâna jucătorilor lui și, din păcate, a pierdut. Are și o calificare la Europeanul din Franța din 1984, dar a pierdut calificarea la Mondial când a mers pe mâna unor jucători în meciul cu Irlanda de Nord... Atunci am pierdut calificarea.

- Tu nu ai gândit niciodată așa?

- Am fost mulți ani selecționer și e o mare greșeală să gândești așa. Eu niciodată nu m-am gândit de la ce club vine un anumit jucător. Interesul echipei naționale era să câștigăm. Evident că și eu convocam și jucam cu fotbaliștii în care aveam încredere.

CITEȘTE ȘI

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.