Nationala

Mihai Stoica propune adoptarea modelului francez în fotbalul românesc: „Altfel o să plângem și campaniile viitoare”

Mihai Stoica, mangerul general al celor de la FCSB, crede că doar investițiile masive în academiile de fotbal ar putea readuce fotbalul românesc în elita mondială.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 20 November 2021

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, crede că doar investițiile masive în academiile de fotbal ar putea readuce fotbalul românesc în elita mondială. 

Gică Hagi a insistat în ultimele zile asupra unui proiect pe termen lung la echipa națională a României, fără a oferi detalii concrete despre modul în care acesta ar urma să fie pus în aplicare. Mihai Stoica a comentat acest aspect și insistat asupra unei idei: investiții masive, inclusiv din partea autorităților, în sectorul juvenil. 

Mihai Stoica: „Să adoptăm modelul francez!”

„O să plângem și campaniile viitoare, ne-am obișnuit cu lacrimile. Nu cred că ne vom califica curând la un turneu final. Când discutăm despre un proiect, cred că trebuie să discutăm concret. Nu poate să vină un selecționer și să facă minuni. 

Cred că singura soluție este să adoptăm modelul francez, cu academii puternice peste tot. Doar de acolo se poate pleca, dacă discutăm de baza piramidei. Academii cum sunt la Farul, la FCSB. Toți factorii să fie implicați. Primăriile să facă academii. Uitați, Voluntariul a făcut. Posibil să se vadă peste 10 ani, peste 15 ani.

Acum, ce înseamnă un proiect la echipa națională? Să stabilim o limită de vârstă pentru selecție? Nu! Echipa națională trebuie să fie formată din cei mai buni jucători la momentul respectiv.

Ne e greu pentru că noi nu avem fotbaliști. M-am săturat să auzim critici. Că Mirel a zis că pleacă și de asta n-am bătut, că iarba crește într-o parte. De ce joacă Bancu, de ce l-am naturalizat pe Camora... Să vină cineva și să zică, cel mai bun fundaș stânga era el, dar n-a fost chemat...”, a spus Mihai Stoica, la Telekom Sport.

Mihai Stoica: „Vorbim de proiecte în România?”

Mihai Stoica a dus discuția și în altă direcție. Managerul celor de la FCSB a amintit că FCSB și Rapid nu au primit acceptul autorităților de a juca pe arena Arcul de Triumf, deși stadionul nu găzduia niciun eveniment în perioada meciurilor celor două cluburi de Liga 1. 

„Noi vorbim de proiecte în România, țara unde FCSB, Dinamo și Rapid fac cereri să joace pe un stadion făcut din bani publici, dar nu primesc acceptul? Noi mergem și jucăm la Buzău, stadionul (n.r. Arcul de Triumf) e gol. Rapid merge la Mioveni sau la Giurgiu, stadionul putea să îi găzduiască. 

Dinamo joacă în Ștefan cel Mare, acolo unde se joacă și câte două meciuri de Liga 1 într-o zi. Atunci vorbim de proiecte? Are dreptate Hagi în multe privințe, dar ce proiect să faci în România, când tu ești gonit din orașul pe care îl reprezinți în cupele europene?”, a concluzionat managerul celor de la FCSB. 

VIDEO Hagi: „Unde am stat, am ieșit cel mai bun! Acela e un lider” + „România are nevoie de un proiect”

>

Citește și alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.