Tenis

Președintele WTA ia atitudine după imaginile apărute cu Shuai Peng: „E liberă?”

Peng Shuai (încercuită)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 20 November 2021

Steve Simon, președintele executiv WTA, a comentat ultimele imagini publicate de presa de stat din China, în care este prezentată jucătoarea de tenis Shuai Peng (35 ani) dispărută după acuzațiile de viol la adresa unui înalt oficial chinez.

Oficialul WTA e în continuare îngrijorat de situația lui Peng Shuai și nu are încredere în imaginile transmise de presa chineză controlată de stat.

„Mă bucur să văd videoclipul lansat de mass-media de stat din China care pare să o arate pe Peng Shuai la un restaurant din Beijing. Deși este bine că o vedem, rămâne neclar încă dacă ea este liberă și capabilă să ia decizii și să ia acțiuni de una singură, fără constrângere sau interferență externă. 

Acest videoclip este insuficient. După cum am afirmat de la început, rămân îngrijorat de sănătatea și siguranța lui Peng Shuai și de faptul că acuzația de agresiune sexuală este cenzurată”, a transmis Simon.

Videoclipul publicat de presa din China:

Peng Shuai, vreau să știi că noi, colegele tale, suntem alături de tine! Mă gândesc la tine și sper că ești bine!
Simona Halep

Serena Williams se declară „devastată și șocată” de situația lui Shuai Peng

În acest caz a intervenit și Serena Williams. Ea a scris pe Twitter: „Sunt devastată și șocată să aud veștile despre Shuai Peng. Sper că e în siguranță și va fi găsită cât de curând posibil. Situația trebuie investigată, nu putem să stăm tăcuți. Sunt alături de ea și de familia ei în această perioadă incredibil de dificilă”.

Alături de mesaj, Serena a atașat o poză cu Shuai Peng, cu mesajul „#WHEREISPENGSHUAI”. În traducere, „unde este Peng Shuai?”

Poza și mesaje care întreabă unde se află Shuai Peng au fost distribuite de foarte multe personalități, printre care Patrick Mouratoglou, Shelby Rogers, Nico Mahut, Billie Jean King, Gerard Pique, Novak Djokovic, Alize Cornet, dar și de numeroase canale media.

Citește mai multe știri despre Shuai Peng:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.