Campionate

Ministrul Sportului din Franța cere măsuri în cazul agresiunii lui Dimitri Payet: „Nu se poate așa ceva! Trebuie dictate sancțiuni”

+6 Foto
Roxana Mărăcineanu (46 de ani), ministrul delegat responsabil cu sportul în Franța

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 22 noiembrie 2021

Roxana Mărăcineanu (46 de ani), ministrul delegat responsabil cu sportul în Franța, cere sancțiuni în cazul incidentului regretabil de la derby-ul Lyon - Marseille, întrerupt în minutul 4 după ce Dimitri Payet (34) a fost lovit cu o sticlă de apă în figură de către un suporter al gazdelor.

Meciul dintre Lyon și Marseille din etapa 14 a Ligue 1 a fost abandonat după ce unul dintre fotbaliștii oaspeților, Dimitri Payet, a fost victima unui act reprobabil comis de unul dintre fanii echipei gazdă.

În momentul executării unei lovituri de la colțul terenului, Payet a fost lovit în față cu o sticlă de apă, aruncată din zona contingentului dur al fanilor lui Lyon. „Centralul” Ruddy Buquet a decis întreruperea partidei, iar aproximativ două ore mai târziu meciul a fost abandonat, considerându-se că jucătorii nu sunt în siguranță.

Roxana Mărăcineanu, poziție fermă în cazul agresiunii lui Dimitri Payet 

Spre miezul nopții, Roxana Mărăcineanu, ministrul delegat responsabil cu sportul în Franța, a reacționat pe contul personal de Twitter. 

Ea a scris că „ce s-a întâmplat în Lyon este inacceptabil. Mă gândesc mai întâi la jucătorul agresat. Dimitri Payet are tot sprijinul meu. Avem nevoie de sancțiuni și de o conștientizare generală, imediată și radicală a tuturor celor implicați în fotbal”.

Roxana Mărăcineanu a adăugat că „nu poți lăsa jucătorii să fie atacați așa. Astfel de acte trebuie să rezulte cel puțin în oprirea automată a meciurilor”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.