Nationala

Gigi Becali, despre refuzul lui Hagi de a prelua naționala: „Nu e conflict de interese, e interes de bani”

Gică Hagi și Gigi Becali

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 22 November 2021

Gigi Becali (63 de ani), patronul de la FCSB, crede că Gică Hagi (56) a refuzat propunerea de a prelua echipa națională dintr-o rațiune financiară. Duminică, „Regele” confirmase că a fost contactat de Răzvan Burleanu, președintele FRF, pentru a prelua funcția de selecționer.

Gică Hagi, patron-antrenor la Farul, a refuzat propunerea de a deveni selecționerul României, venită din partea președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu: „Discuțiile au durat două ore, dar nici n-am vrut să încercăm să vorbim cu avocații dacă se poate găsi o cale. Am spus că, dacă sunt acționar majoritar, nu pot să fiu în altă parte, pentru că ies alte speculații”, a transmis Hagi.

Așadar, motivul invocat este incompatibilitatea sa cu funcția de selecționer, întrucât el este acționar majoritar la un club din România, Farul. 

Gigi Becali: „La Hagi nu e vorba de conflict de interese, ci de interes de bani”

În ciuda afirmațiilor „Regelui”, Gigi Becali crede că nașul său a refuzat naționala din rațiuni financiare. 

„Aici nu e vorba de conflict de interese, ci de interes de bani. Cât poate să-i dea lui echipa națională? Pierde milioane de euro dacă lasă echipa aia. Ce să-i dea la echipa națională, 400.000 de euro pe an? Trebuie să-și aleagă, pierde milioane sau merge la echipa națională și face glorie. Și nici nu se știe dacă face glorie. Cu marfa de acum de la echipa națională discutăm peste 2-3 ani”, a spus Becali la Pro X.

El admite totuși că „mai bun decât Hagi nu e nimeni în România”. Și adaugă: 

„Eu mă uit la fapte: pleacă el de la Viitorul, se duce echipa în jos. Vine el, o ridică. Cu alte cuvinte, Rednic și ceilalți care au fost pe acolo sunt foarte mici față de Hagi. Ăsta e fapt, nu vrăjeală. Cu jucătorii pe care îi are el, altă echipă se bate la retrogradare, dar el se bate la play-off. L-am întrebat odată: «Băi Gică, ce le faci jucătorilor?» «Antrenez în continuu», a răspuns”. 

DEZBATEREA ZILEI » Ar trebui ca Federația să insiste pentru a-l pune pe Hagi la națională?

>

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.