Nationala

Dialog tare între jurnalistul GSP Cristi Geambașu și Anghel Iordănescu: „Doar noi o numim Generația de Aur?” vs. „De ce nu spunem că Steaua 1986 e Generația de Aur?”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 23 noiembrie 2021

Anghel Iordănescu, fostul selecționer al României, și Cristian Geambașu, editorialistul Gazetei Sporturilor, au avut un schimb de replici în direct la TV.

Făcând referire la echipa naționala care a ajuns în sferturile Campionatului Mondial din 1994, Anghel Iordănescu a vorbit despre „Generația de Aur”, subliniind de fiecare dată „așa cum o numiți voi”.

Anghel Iordănescu, dialog cu Cristi Geambașu: „Doar noi o numim Generația de Aur?”

După discursul fostului antrenor, editorialistul GSP a intervenit și l-a chestionat pe fostul selecționer în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la DigiSport:

Cristian Geambașu: „Doar noi o numim Generația de Aur? Dumneavoastră ar trebui să fiți primul care-i spune așa”
Anghel Iordănescu: „Putea fi o generație eșuată. S-a ratat calificarea la Europeanul din 1992 și dacă ratam și Mondialul din 1994 nu îi mai spuneați Generația de Aur. Ci o generație care a ratat două calificări.”

Cristian Geambașu: „În afara faptului că s-a ratat Europeanul din 1992 și se putea rata Mondialul din '94, era o generație foarte bună. Probabil aveam o performanță bună în 1996. Era o generație bună, care spunea ceva la nivel internațional. Cred că suntem de acord aici”
Anghel Iordănescu: „Nu. Vă spun și de ce. De ce nu spunem că Steaua 1986 e Generația de Aur? Putem să o numim tot Generația de Aur. Dacă nationala se califica la Europeanul din 1992, putea fi aceea Generația de Aur”

Hagi a făcut foarte bine că s-a dus la întâlnirea cu Răzvan Burleanu. Era normal să se ducă. Eu mi-aș fi dorit să devină selecționer. Îmi pare rău că a luat această decizie. Burleanu, cât am lucrat cu el, nu mi-a dat impresia că are ceva împotriva Generației de Aur. Eu, după EURO 2016, i-am spus să-l aducă pe Hagi. Iar el m-a întrebat «Credeți că ar veni?». După aceea nu știu ce a urmat.

La echipa națională nu e timp de proiecte. Doar dacă președintele își asumă să sacrifice 4 ani. E nevoie de o calificare imediată.

– Anghel Iordănescu

VIDEO Șoavă, poveste amuzantă cu Boloni: „Ne-a pus să alergăm la 3 dimineața”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.