Tenis

Ce a înțeles China din scandalul Shuai Peng: „Încetați cu politizarea și exagerarea”

Shuai Peng

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 23 noiembrie 2021

China a cerut ieri încetarea „exagerării" şi „politizării" cazului Shuai Peng, într-o reacţie oficială excepţională, informează Agerpres. 

„Cred că unii trebuie să înceteze să exagereze în mod deliberat această chestiune în scopuri ostile şi, mai important, să facă din asta o problemă politică", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Lijian Zhao, în cadrul unui briefing de presă. 

Peng, campioană la Roland Garros în proba de dublu în 2014, l-a acuzat la începutul lunii pe fostul vicepremier Gaoli Zhang că a forţat-o să aibă o relaţie sexuală în urmă cu trei ani. 

Apoi, timp de câteva săptămâni nu s-a știut nimic de ea, până a apărut duminica trecută într-o videoconferință cu președintele CIO, Thomas Bach.

Presa de stat din China încearcă să acopere scandalul Shuai Peng

Presa de stat din China a prezentat noi imagini cu jucătoarea de tenis Shuai Peng (35 ani), dispărută după acuzațiile de viol la adresa unui înalt oficial chinez.

Global Times, publicație susținută de statul chinez, publică noi imagini cu Shuai Peng, însă veridicitatea acestora nu a putut fi verificată de Reuters,

Hu Xijin, redactorul șef al Global Times, a postat pe Twitter un nou filmuleț cu Shuai Peng. Aceasta ar fi apărut azi la ceremonia de deschidere a unui turneu de tenis dedicat juniorilor, desfășurat la Beijing.

La prezentare, aceasta zâmbește și face cu mâna publicului, ulterior fiind filmată acordând autografe copiilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.