Liga Campionilor

Sebastien Haller e noua „rachetă” a Ligii Campionilor, peste Haaland și la egalitate cu Cristiano Ronaldo! Și Ajax uitase să-l treacă pe lista UEFA

Sebastien Haller (dreapta), atacantul ivorian al lui Ajax Amsterdam, e cel mai prolific jucător în Champions League, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Thursday, 25 November 2021

La 27 de ani, Sebastien Haller, atacantul ivorian al lui Ajax Amsterdam, e cel mai prolific jucător în Champions League și unicul cu 9 goluri în primele sale 5 meciuri de Ligă!

Pe 8 ianuarie, Sebastien Haller a devenit cel mai scump jucător cumpărat vreodată de Ajax. 22,5 milioane de euro au plătit „lăncierii" pentru atacantul lui West Ham. Erik ten Hag, antrenorul roș-albilor, a insistat pentru el, îl știa de la Utrecht, unde marcase 51 de goluri în două sezoane și jumătate.

Sebastien Haller a ratat startul la Ajax din cauza unei erori administrative

Surprinzător, ivorianul n-a evoluat în prima parte a anului la noua echipă, în Europa League. O eroare administrativă, olandezii au uitat să bifeze o căsuță în dreptul lui când au trimis lotul la UEFA, și a rămas pe margine.

Și-a luat revanșa în acest sezon. „King Haller", cum îl alintă fanii lui Ajax, e noua rachetă a Ligii Campionilor.

Sebastien Haller, 4 mari performanțe

  1. Patru goluri la debutul CL (5-1 cu Sporting), unicul cu un asemenea "poker" de la Marco van Basten, în 1992.
  2. A înscris în fiecare din cele 5 meciuri, la fel ca Lewandowski și Cristiano Ronaldo în acest sezon.
  3. Haller e primul care punctează de nouă ori în primele sale cinci jocuri de Champions (Haaland, cu 8, a rămas în urmă).
  4. Grație „dublei" reușite la 2-1 cu Beșiktaș, când a intrat după pauză, e golgeterul actualei ediții a Ligii. Și Lewandowski are 9, dar Haller a oferit și două pase decisive. Polonezul lui Bayern, doar una.

Haller, încredere maximă: ajută Ajax să facă 70 de milioane de euro

„Ceea ce fac acum nu e o surpriză pentru mine. Ar însemna că am avut clipe de îndoială", spune încrezătorul Seba. Realizează însă că transferul la Ajax i-a deschis această ascensiune fulminantă. La 27 de ani începe cu adevărat cariera lui. Niciodată nu e prea târziu.

Haller a răsplătit imediat clubul din Amsterdam pentru investiția făcută în ianuarie. În acest sezon de Ligă, Ajax a câștigat din bonusuri de participare, de coeficient, pentru cele 5 victorii, din vânzarea biletelor, market pool și calificarea în „optimi" nu mai puțin de 70,7 milioane de euro, a dezvăluit De Telegraaf.

18 goluriși 5 assisturi are Sebastien Haller în 19 meciuri jucate în acest sezon la Ajax

>

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.