Campionate

Un an de la dispariția lui Diego Maradona! » Leo Messi, mesaj emoționant: „Mereu mă gândesc că, la un moment dat, îl voi vedea vorbind la TV”

Leo Messi și Diego Maradona Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 25 noiembrie 2021

Astăzi, 25 noiembrie, se împlinește un an de la decesul lui Diego Maradona, care a șocat lumea fotbalului.

Leo Messi (24 de ani), a vorbit despre Maradona într-un interviu acordat spaniolilor de la Marca, în care vedeta lui PSG dezvăluie că încă nu îi vină să creadă că Diego nu mai este printre noi.

„Mi se pare incredibil că a trecut un an de când nu mai este, iar acum, Argentina, după atât de mulți ani, este din nou campioană. E un sentiment ciudat. Mereu mă gândesc că, la un moment dat, îl voi vedea la TV oferind un interviu sau dându-și cu părerea despre ceva. 

A trecut mult timp, dar pare că ieri s-a întâmplat. Voi păstra întotdeauna cele mai frumoase amintiri despre el”, a declarat Messi.

Un an de la moartea lui Maradona

Pe 25 noiembrie 2020, „El Diez” s-a ridicat din pat în jurul orei 10, a luat micul dejun și a făcut câțiva pași prin cameră. Arăta palid și se plângea că îi e frig. De aceea s-a întors să se mai odihnească, așa cum proceda înaintea prânzului, când trebuia să ia medicamentele. 

Infirmiera de la Swiss Médica i le-a dat la 12, dar Maradona nu a reacționat și s-a declanșat panica. Era decompensat și leșinat. Resuscitarea n-a dat rezultat, așa că a sunat la salvare. Cinci ambulanțe au venit în mare grabă. Nici paramedicii nu au mai putut face nimic. Inima „decarului" suprem refuza să mai bată! 

S-a stins în pace și n-a apucat să-și adio de la fetele dragi, Dalma, Gianinna și Jana, ce locuiesc în Capitală. Geniul fotbalului s-a ridicat la îngeri 60 de ani.

Diego Maradona, un gigant al fotbalului

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

Titlul mondial din 1986, cel mai înălțător moment al carierei. Sublim. Acolo, ridicând trofeul, simțeam că ating cerul. Toate visele mele se împlineau. În acele clipe, m-am gândit cât de fericiți sunt argentinienii. Am reușit împotriva tuturor. Aceea a fost o echipă persecutată. Echipa mea. A mea, în toate sensurile

Am făcut ce am putut și cred că nu a fost atât de rău pentru mine. Știu că nu pot schimba lumea, dar nu las pe nimeni să intre în lumea mea să o conducă, să mă controleze. Și nimeni nu mă va face să cred că greșelile pe care le-am făcut îmi vor schimba sentimentele. Sunt același, ca întotdeauna. Sunt eu, Maradona

- Diego Maradona

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.