Conference League

Stilul lui Dan Petrescu, criticat de un coleg din Generația de Aur: „Trebuie să le dai drumul jucătorilor din lesă!”

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 26 November 2021

Fostul internațional Viorel Moldovan (49 de ani) a caracterizat jocul CFR-ului din meciul cu Randers, scor 1-2, drept „subțire pe faza ofensivă”. Moldovan nu s-a declarat impresionat de jocul prestat de campioana României sub comanda fostului său coechipier din „Generația de Aur” a României, Dan Petrescu (53).

CFR Cluj a pierdut în Danemarca, 1-2 cu Randers, rezultat care a eliminat-o matematic din grupele Europa Conference League. Antrenorul Viorel Moldovan, fost atacant cu 25 de goluri pentru prima reprezentativă a României, pune rezultatul pe seama abordării defensive adoptată de antrenorul Dan Petrescu.

Viorel Moldovan: „CFR Cluj s-a rezumat la acea organizare de joc care omoară spectacolul”

„Subțire, mai ales pe faza ofensivă, fără viziune, fără idei, fără inventivitate. S-au rezumat la faza defensivă, acea organizare de joc care omoară spectacolul. Trebuie să o ai, dar trebuie și să le dai drumul jucătorilor din lesă, să propună ceva pe faza ofensivă”, a spus Moldovan la Pro X.

El a mărturisit că nu a fost niciodată fanul CFR-ului antrenat de fostul său coleg din Generația de Aur, Dan Petrescu:

„La modul general, o concluzie a mea este că nu mi-a plăcut vreodată fotbalul propus de CFR. Au obținut rezultate cu această rigurozitate defensivă, dar poate au trecut anii peste anumiți jucători, alți jucători s-au schimbat. Ei știu ce au de făcut în continuare. În România nu vor avea mari probleme pentru că nivelul este foarte modest, jocul foarte încâlcit”.

Viorel Moldovan a antrenat ultima dată la Petrolul Ploiești, între august 2020 și martie 2021. Înainte de mandatul pe banca „lupilor galbeni”, le-a mai pregătit pe Chindia, Auxerre, Rapid, Sportul, FC Brașov și FC Vaslui, dar și echipa națională de tineret a României.

CFR Cluj a obținut un singur punct în primele 5 meciuri din grupa D a Europa Conference League, grație unui egal pe teren propriu cu Randers, scor 1-1. În rest, două eșecuri cu AZ Alkmaar, 0-1 și 0-2, unul cu Jablonec, 0-1, și unul cu Randers, 1-2.

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.