Europa League

„Ianis Hagi, mai mult decât meritată titularizarea. Superbă alunecarea la pasa de gol”. Dar și un motiv de îngrijorare!

Ianis Hagi a creat cu pasele sale cele mai periculoase faze ale lui Rangers, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  vineri, 26 noiembrie 2021

Ianis Hagi a creat cu pasele sale cele mai periculoase faze ale lui Rangers, fiind apreciat de scoțieni. „Are o abilitate tehnică special croită pentru stilul lui Van Bronckhorst”, a observat The Scotsman. Dar și noul manager l-a înlocuit, exact cum o făcea Steven Gerrard.

La debutul său ca manager al lui Rangers, Giovanni van Bronckhorst a făcut doar două modificări față de meciul precedent al albaștrilor, la care a asistat din tribună. 

O singură schimbare în ofensivă: a ieșit Arfield, a intrat Ianis Hagi. Și jocul echipei s-a transformat în patru zile, de la 1-3 cu Hibernian pe „Hampden Park", în semifinalele Cupei Ligii, la 2-0 cu Sparta Praga, în Europa League. Victorie grație căreia depășește faza grupelor în EL, de pe locul secund.

„Ianis Hagi, până la capăt la fiecare șansă"

„Hagi a fost atât de motivat încât a mers până la capăt la fiecare șansă", a remarcat Daily Record. Șeptarul nu a apărut la finalizare, dar a creat trei dintre cele mai periculoase acțiuni.

  • Minutul 15: după lansarea pe culoar a lui Tavernier, Ianis Hagi era în poziție de al doilea vârf, însă mingea era prea lungă, ar fi ajuns la stoperul advers. A plonjat în alunecare, pasându-i ideal lui Morelos, singur cu portarul. Golul de 1-0.
  • Minutul 24: încă un balon de la Tavernier l-a găsit pe „tricolor" în banda dreaptă. A centrat perfect pentru Aribo. Și el era față în față cu goalkeeperul. A tras peste transversală.
  • Minutul 51: la 2-0 (Morelos a făcut „dubla" după o gafa cehului Panak), o altă fază excelentă declanșată de Hagi. Aflat în cercul de la mijlocul terenului, i-a pasat direct lui Kent, lung și precis, la firul ierbii, printre apărătorii Spartei. Și el scăpase spre gol, însă nu a înscris.

Ianis Hagi, de 14 ori titular în 18 meciuri. Doar 4 meciuri integralist!

„Inspirată decizia de a-l titulariza pe Ianis. Mai mult decât meritată. Superbă alunecare la deschiderea pentru Morelos și a continuat să străpungă defensiva pragheză", l-a caracterizat The Herald. „Are o abilitate tehnică special croită pentru stilul lui Van Bronckhorst", a completat The Scotsman.

Un singur motiv de îngrijoare. Și noul manager l-a înlocuit (în minutul 66), la fel ca Steven Gerrard. În 18 meciuri jucate în acest sezon, Hagi a fost de 14 ori titular, dar numai de patru ori integralist!

3 goluriși 4 assisturi are Ianis Hagi în acest sezon la Rangers; a marcat și a pasat decisiv și în campionat, și în Europa League, și în Cupa Ligii Scoției

Notele lui Ianis Hagi vs Sparta

  • The Herald 8 
  • Evening Glasgow Times 8 
  • Daily Record 7 
  • The Scotsman 7

>

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.