Nationala

Știm barajele pentru CM 2022 » Duel-șoc între Italia și Portugalia! România ar fi avut un traseu infernal

Tragerea la sorți a meciurilor de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar a avut loc astăzi.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 26 November 2021

Tragerea la sorți a meciurilor de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar a avut loc astăzi. Cel puțin unul dintre granzii Portugalia și Italia va rata turneul final!

  • Serbia, Spania, Elveția, Franța, Belgia, Danemarca, Olanda, Croația, Anglia și Germania sunt echipele din Europa deja calificate la Campionatul Mondial din Qatar.
  • Semifinalele barajului se joacă pe 24 martie, iar finalele pe 29 martie.

România a ratat la mustață prezența la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. „Tricolorii” au încheiat pe locul 3 grupa preliminară, la un punct în spatele Macedoniei de Nord. Elevii lui Mirel Rădoi ar fi avut oricum o misiune imposibilă. Fosta adversară a fost trimisă pe „traseul C”, acolo unde e află ultimele două campioane Europene, Italia și Portugalia. 

Italia vs. Portugalia la barajul pentru CM 2022

Sistemul de calificare la Campionatul Mondial prin intermediul barajului este unul complicat. Aici au ajuns 12 echipe, ocupantele locurilor secunde în grupele preliminare și cele mai bune două formații din Liga Națiunilor (Austria și Cehia), care au fost împărțite în 3 trasee. 

Pe fiecare traseu, cele 4 echipe se vor înfrunta după sistemul semifinale - finală, câștigătoarea urmând să meargă în Qatar. Semifinalele se vor disputa pe terenul echipei mai bine clasate în preliminarii, în timp ce gazdele finalelor au fost decise prin tragere la sorți.

Șocul barajelor îl reprezintă posibila finală de pe Traseul C, unde Portugalia și Italia, ultimele două campioane ale Europei, s-ar putea înfrunta în meci direct, pe terenul „lusitanilor”, pentru un loc la Mondial.

Traseul A

  • Țara Galilor - Austria (învingătoarea va găzdui finala)
  • Scoția - Ucraina

Traseul B

  • Rusia - Polonia (învingătoarea va găzdui finala)
  • Suedia - Cehia

Traseul C

  • Portugalia - Turcia (învingătoarea va găzdui finala)
  • Italia - Macedonia de Nord

E foarte dificil pentru noi. Macedonia de Nord e o echipă bun, iar dacă vom câștiga, mergem pe teren străin pentru finală, în Turcia sau Portugalia
- Roberto Mancini, selecționer Italia

Cum arată barajele intercontinentale pentru Mondial

Alte două locuri la Campionatul Mondial vor fi obținute prin intermediul unor baraje intercontinentale. Acestea se vor juca pe 13-14 iunie, pe teren neutru. 

  • Câștigătoarea barajului din preliminariile Asiei vs. Locul 5 din preliminariile din America de Sud;
  • Locul 4 din preliminariile din America de Nord vs. Câștigătoarea preliminariilor din Oceania.

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.