Campionate

Cristiano Ronaldo dezvăluie unul dintre secretele sale: „30 de minute pe zi fac asta, e simplu”

Cristiano Ronaldo a povestit în cadrul documentarului dedicat lui Juventus, foto: imago

Articol de Daniel Scorpie  —  sâmbătă, 27 noiembrie 2021

Expunerea la soare este unul dintre secretele formei fizice perfecte. Cristiano Ronaldo a povestit în cadrul documentarului dedicat lui Juventus „Totul sau Nimic”, difuzat pe Amazon Prime.

„Soarele este bun pentru corpul meu. Dar dacă aș sta aici toată ziua la plajă mi-ar provoca arsuri și mi-ar face riduri. În schimb, 30 de minute (nu mai mult) mă fac să mă simt bine. Am 36 de ani și sunt încă în top”, explică Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo recomandă, totuși, soare cu măsură

CR7 a adăugat: „Cel mai important lucru este să ai vitamina D bună și bogată. Soarele este gratis și expunerea timp de o jumătate de oră îți ajută sistemul imunitar. Ajută și cu un conținut ridicat de vitamina C și Omega 3”. Beneficiile soarelui, se știe, sunt multe.

 Între 80 și 90 la sută din vitamina D este activată cu soare și este nevoie de foarte puțin pentru a avea oase mai puternice. 

Deci recomand expunere cu moderație și cu toate precauțiile necesare (inclusiv protecție solară, desigur). Cristiano Ronaldo, de fapt, se referă la riduri. Una dintre numeroasele consecințe ale expunerii excesive la soare, împreună cu cancerele de piele.

Trucurile lui CR7

Acesta nu este singurul secret al formei fizice a lui CR7, care se antrenează constant, aproape obsesiv din acest punct de vedere. Fostul atacant al lui Juventus a adăugat: „Sunt medicul meu personal, propriul meu antrenor mental și nutriționist. Dacă faci lucrurile corect, vei fi mai bun decât ceilalți”.

Sfaturi pentru dietă de la Cristiano Ronaldo

Lusitanul e foarte strict din punct de vedere alimentar și exclude alcoolul din alimentație. Începe ziua cu un mic dejun cu șuncă scăzută în grăsimi, brânză și iaurt. 

La prânz alege salată și pui sau pește, mai ales ton, ouă, măsline și roșii. Există două variante pentru cină, unde încă o dată alternează carnea și peștele, precum calamarul, friptura și peștele-spadă, dar și bacalao a la Brasa, un preparat portughez pe bază de cod foarte apreciat de atacant.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.