Nationala

Răsturnare de situație?! Dezvăluiri de la negocierile Rădoi - FRF: „Mirel a cerut alt contract!”

Nicolae Dică, secundul lui Mirel Rădoi la echipa națională, a dezvăluit detalii de la negocierile dintre actualul selecționer și FRF.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 27 November 2021

Nicolae Dică, secundul lui Mirel Rădoi la echipa națională, a dezvăluit detalii de la negocierile dintre actualul selecționer și FRF.

După campania de calificare ratată la Campionatul Mondial, FRF a anunțat că va încerca să-l convingă pe Rădoi să rămână. Asta după ce antrenorul a spus clar că nu mai e cale de întoarcere.

Oficial, Federația nu a mai divulgat clarificări de la negocierile cu Mirel. Apoi, Hagi a anunțat că a fost ofertat să preia România. După refuzul „Regelui”, Federația l-ar fi contactat și pe Răzvan Lucescu. Antrenorul lui PAOK a declinat de asemenea propunerea.

Nicolae Dică: „Rădoi vrea un contract pe 2-4 ani, nu pentru 6 luni”

Astăzi, Dică a lăsat de înțeles că Rădoi a fost nemulțumit de propunerea venită de la FRF. Contractul din prezent al acestuia se încheie pe 30 noiembrie. Din ce spune Dică, Mirel Rădoi și-ar fi dorit o înțelegere pe o durată mai lungă.

„Vineri (n.r. - săptămâna trecută) a fost discuția FRF - Rădoi. Nu s-a ajuns la niciun consens.

Mirel a cerut un contract mai lung, nu pe 6 luni, cât ține Liga Națiunilor. Nu vreau să spun mai multe... E normal să vrea un contract mai lung, pe 2 ani, 4 ani. Am văzut că apoi i s-a oferit lui Hagi pe 4 ani”, a declarat Dică la Telekom Sport.

Dică nu mai rămâne alături de Rădoi!

În orice caz, Nicolae Dică nu va mai rămâne în staff-ul lui Rădoi, fostul său coleg de la FCSB:

Am vorbit cu Mirel după ce a discutat el cu FRF, i-am zis că vreau să fiu antrenor principal. E o nouă perioadă. Am avut o perioadă foarte bună de 2 ani de zile, am colaborat foarte bine. Nu m-am simțit ca un secund, am făcut parte din grup, a fost excelent. Dar voi merge pe drumul de antrenor principal de-acum încolo”.

„Am avut oferte cât timp am fost la FRF, să fiu principal. 3 din Liga 1, mai multe din Liga 2 și am avut și de afară. Nu regret. Am zis că voi fi și eu acolo cât timp va fi Mirel”, a mai spus Dică la Telekom.

Dacă eram în locul lui Mirel, făceam orice ca să rămân la națională. Am debutat 20 de jucători în 2 ani de zile, nu sunt puțini. Am fost aproape să ne îndeplinim obiectivul. Ăsta e regretul nostru, că n-am lăsat echipa pe locul 2. Eu cred în acești jucători, au crescut în 2 ani și nu sunt încă la randamentul maxim. Pot mai mult. Această echipă în 2 ani va deveni mai puternică și se va califica la Euro
Nicolae Dică

Poate dacă terminam pe 2, Mirel rămânea. Eu și în situația de față i-am zis de mai multe ori să continue. Dar nu decid eu pentru el
Nicolae Dică

Mi-aș dori ca antrenorul care vine să reușească să meargă pe lucrurile bune pe care le-am făcut. Să le ducă mai departe și să le îmbunătățească. Poate dacă va veni un antrenor care gândește ca noi
Nicolae Dică

Nicolae Dică n-ar refuza naționala României

Întrebat despre antrenorii ofertați de FRF, „Nick” a spus că el n-ar putea să refuze prima reprezentativă: „Eu n-aș refuza niciodată naționala. Poate proiectele pe care le au, cum e domnul Hagi, nu le permit să vină unora. Răzvan Lucescu are și el un contract lung în Grecia, s-a înhămat la o treabă. Nu e ușor să pleci de la o echipă cu care vrei să iei titul, să joci în Ligă”.

DEZBATERE GSP » Cine va fi noul antrenor al echipei naționale?

>

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.