Liga 1

Dramatic! FCSB câștigă în prelungiri derby-ul cu CSU Craiova » Reghe, bătut de învăţăcel

CS Universitatea Craiova - FCSB, în etapa #17, live

Articol de Remus Răureanu  —  duminică, 28 noiembrie 2021

FCSB a învins-o pe CSU Craiova, scor 3-2, în derby-ul rundei #17 din Liga 1. Vicecampioana a tranșat meciul în prelungiri, grației unei execuții spectaculoase semnate de Andrei Cordea.

  • Aproximativ 9.000 de spectatori au asistat la acest meci.

Cronică GSP la CSU Craiova - FCSB 2-3: I-a explodat laboratorul

Doar FCSB mai concurează pentru titlu cu campioana la zi, Craiova s-a îndepărtat de CFR și mai poate doar să spere că i s-ar întâmpla minuni și rezultate indirecte.

 Reghecampf a propus un plan exagerat de curajos, cu patru atacanți titulari, și a plătit din cauza experimentului

Reghecampf a creat o formulă cu care a imitat Brazilia din anii 80 și s-a trezit în pauză că fantezia lui era irealizabilă, abia atunci a modificat echipa și Craiova a început să joace serios, dezbrăcată de romantismul care-l tentase pe antrenor.

Riscuri plătite

Oltenii începuseră excelent, cu un gol al lui Andrei Ivan. Atacantul pe care conducerea și suporterii încă-l mai alintă ca pe un copil foarte talentat a transformat o loviură de pedeapsă pe care Iulian Cristea o semnase cu toată convingerea. 

Apărătorul de la FCSB l-a ținut pe Kojlici până când s-a trântit cu el în careu, așa că arbitrul nu avea cum să nu vadă faultul. Dezarticulată, Craiova a încasat două goluri până la sfârșitul primei reprize. Întâi a înscris Dumiter, benefciarul unui moment în care Screciu nu a fost concentrat, apoi a marcat și Șut. 

Mijlocașul defensiv a profitat de o eroare a lui Pigliacelli, italianul nu a ajuns la balonul centrat din stânga și adversarul doar a pus piciorul în fața porții. Talentat, spectaculos și capabil să-și arunce la gunoi toate calitățile, italianul e jucătorul-definiție al acestei echipe pe care o antrenează Reghecampf.

Lucky Andrei Cordea decide meciul pentru FCSB

Antrenorul a încercat să alcătuiască realist formația după pauză. Au intrat Câmpanu, Houri și a rămas doar Koljici vârf adevărat. O acțiune a lui Nistor a adus egalarea, el i-a potrivit balonul lui Câmpanu pentru un șut din centrul careului și scorul a devenit astfel suportabil pentru craioveni. 

La FCSB, Becali a forțat spre final cu Budescu, una dintre cele mai bune rezerve din istoria campionatului românesc, ultimul fotbalist de curtea școlii dintr-un fotbal șablonat și cifrat de firmele de monitorizare a meciurilor. Tănase, căpitan și miez al jocului roș-albaștrilor, a greșit la al doilea gol și a mai pierdut o minge într-o fază în care Craiova a fost aproape să dea lovitura. 

Nu a mai dat-o, deși ar cam fi meritat, fiindcă a dominat jocul în repriza a doua. Câștigătorul a fost Cordea, o rezervă cu un noroc cu care ar câștiga zilnic la "loz în plic". 

Cordea, marcatorul golului decisiv, nu era titular la Hermannstadt în urmă cu doi ani. Între timp, el a debutat în echipa națională și echilibrează clasamentul în zona favoritelor la câștigarea campionatului.

FINAL. CS Universitatea Craiova - FCSB 2-3

CS Universitatea Craiova - FCSB, echipele de start

CSU CRAIOVA: Pigliacelli - Vătăjelu, M. Constantin, Screciu, Bancu - Ivanov, Nistor, Baiaram - Ivan - Koljic, Markovic
Rezerve: Lazar, Vlădoiu, Bălașa, Căpățînă, Vînă, Gustavo, Houri, Cîmpanu, Papp
ANTRENOR: Laurențiu Reghecampf

FCSB: Vlad - V. Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic - Olaru, Șut, Fl. Tănase - V. Gheorghe, Dumiter, Oct. Popescu
Rezerve: Straton, Miron, Haruț, Budescu, I. Stoica, Ov. Popescu, Perianu, Oaidă, Cordea
ANTRENOR: Toni Petrea

Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Avram Valentin (Bucureşti), A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca)

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.