Liga 1

Cu atât mai usturător » Reghecampf, învins în derby de antrenorul pe care el l-a „creat”

+5 Foto
Anton Petrea și Laurențiu Reghecampf // foto: Imago Images

Articol de Remus Răureanu  —  luni, 29 noiembrie 2021

Derby-ul Universitatea Craiova - FCSB 2-3 a prilejuit un duel între Reghecampf și Anton Petrea, fostul lui secund, un tehnician pe care Laurențiu l-a creat.

Reghecampf a ajuns să lupte împotriva unui discipol al său, Anton Petrea, un om pe care l-a transformat în antrenor implicat în lupta pentru titlu, dintr-un jucător mediocru, de liga a doua. Petrea a avut, ca fotbalist, cea mai bună perioadă atunci când a evoluat pentru echipa a doua a Rapidului. Ca antrenor a ajuns la un nivel cu mult mai bun datorită lui Laurențiu.

Reghecampf l-a „creat” pe antrenorul Anton Petrea

El l-a angajat ca secund în 2011, la FC Snagov, o formație minusculă din liga a doua. Reghe l-a păstrat pe Petrea ca asistent și în mandatele care au urmat, la toate cluburile: Chiajna, FCSB, Al Hilal, Litex, Al Wahda, Al Wasl.

Petrea și Neubert, preparatorul fizic, au avut o dispută cu Laur, una legată de bani, și au ales să revină în România la FCSB. Asistenții simțeau că li s-ar fi cuvenit niște salarii mai mari.

„FCSB a jucat bine în vremea în care a condus-o Petrea”

Toni a devenit astfel antrenor principal în iulie 2020, germanul a fost readus ca o vedetă după ce tot Reghecampf îl promovase în România. Tehnicianul a plecat, a fost înlocuit cu Todoran, iar acum s-a întors pe bancă pentru a-l înfrunta tocmai pe Reghe, șeful lui din ultimii 10 ani.

Petrea a fost privit ca un asistent al lui Becali în momentul în care a primit un nou contract, dar au existat și glorii ale clubului care au insistat că el ar fi un antrenor cu adevărat bun. „Echipa a jucat bine în vremea în care a condus-o el”, a remarcat Alex Bourceanu. Aseară a avut un test tocmai în fața unui antrenor al cărui secund a fost în peste două sute de partide.

17 luniau trecut de când Reghecampf și Petrea colaborau. Ei au fost ultima oară "principal"-secund în iulie 2020 la Al Wasl, un club din Emiratele Arabe Unite. Toni a mers imediat la FCSB, Laurențiu a trebuit să-și creeze alt staff

Sigur că ne cunoaștem foarte bine eu și Toni, dar nu e duelul nostru, cel mai mult contează jucătorii, nu decidem noi doi meciul.

- Laurențiu Reghecampf, înaintea partidei

>

Citește mai multe știri despre CSU Craiova - FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.