Liga 1

FCSB devine FC Phoenix » Unde s-a ajuns după meciul cu CS Universitatea Craiova

FOTO: Facebook @FCSBOfficial

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu, Liviu Manolache  —  Tuesday, 30 November 2021

Meciul dintre CS Universitatea Craiova și FCSB, scor 2-3, a fost al 5-lea pentru vicecampioană în actualul sezon în care a fost condusă cu 1-0 și a reușit să revină. A acumulat 11 puncte în aceste 5 partide, fiind lider detașat într-un clasament al formațiilor care au remizat sau au câștigat după ce adversarul a deschis scorul.

Joacă FCSB, adversarul înscrie primul. Cam așa au stat lucrururile în destul de multe meciuri disputate de roș-albaștri în acest sezon. Au fost 7 partide cu acest scenariu, ceea ce înseamnă un procent care trece de 40% din totalul etapelor de campionat. 

FCSB devine FC Phoenix în Liga 1

În Bănie însă, FCSB a avut puterea să revină și chiar să câștige jocul. Este al treilea astfel de succes, bifat după ce tabela a arătat 0-1. În total, vicecampioana a fost implicată în cele mai multe jocuri în care, deși a fost condusă, a evitat eșecul.

Există o singură formație în Liga 1 care n-a avut putere să revină niciodată de la 0-1. E vorba despre FCU Craiova, care a pierdut toate cele 8 jocuri în care ea a fost cea care a scos mingea din plasă prima dată.

FCSB, lider detașat în clasamentul revenirilor

Forța FCSB e reflectată nu doar de faptul că a întors rezultatul în cele mai multe jocuri, ci și de volumul de puncte pe care l-a strâns din aceste partide în care a plecat cu handicap. Nu mai puțin de 11 puncte, adică aproape 30% din cele pe care le are în clasamentul la zi. Următoarele grupări în acest top sunt la distanțe imense: Dinamo, Rapid și Botoșani au de aproape două ori mai puține puncte.

Pasărea Phoenix este o pasăre mitică longevivă, care posedă proprietatea de autoincendiere periodică și regenerarea din propria cenușă. Alte surse presupun, de asemenea, că pasărea moare și se descompune înainte de a renaște
- Descriere pentru pasărea Phoenix pe wikipedia

Partidele în care FCSB a revenit de la 0-1

Procentaj de 3 ori mai mare

În actualul campionat, procentajul jocurilor în care FCSB a reușit să evite eșecul de la 0-1 e imens în comparație cu cel înregistrat pe parcursul sezonului precedent. Acum, aceste partide reprezintă peste 30%, 5 din 17. 

În tot campionatul 2020-2021, în 40 de etape, sezon regulat și play-off, s-au înregistrat numai 4 întâlniri în care FCSB n-a pierdut după ce adversarul a înscris primul. Ceea ce înseamnă un procent de numai 10%. Jumătate dintre partide au fost împotriva Botoșaniului, mai întâi o victorie 4-1, după ce Florescu făcuse 0-1, apoi un alt succes, 2-1, cu Așkovski deschizând scorul. Și în acest sezon, Botoșani a respectat regula: a marcat prima cu FCSB, dar nu s-a ales cu nimic la final. 

10 goluria înscris FCSB în cele 5 meciuri în care a revenit de la 0-1: câte două Tănase, Ianis Stoica și Vali Gheorghe și câte unul Octavian Popescu, Dumiter, Șut și Cordea

2e numărul meciurilor în care FCSB n-a mai putut evita eșecul după ce adversarul a deschis scorul: 0-1 cu Rapid și 1-4 cu CFR, ambele disputate în deplasare

Procentaj de 100% când a avut 1-0!

FCSB n-a lăsat nicio șansă adversarului atunci când ea a fost cea care a deschis scorul. FCSB a avut de 8 ori 1-0 pe tabelă și de fiecare dată a câștigat meciul. Randament de 100% în astfel de situații: 24 de puncte din 24 maximum posibile. În această categorie intră confruntările cu CSU Craiova (4-1), Gaz Metan (2-1), Dinamo (6-0), FCU Craiova (1-0), Clinceni (3-2), Chindia (1-0), Mioveni (3-0) și Farul (1-0). 

VIDEO Pițurcă rupe tăcerea despre Gigi Becali: „Acum nu mai antrenează! Înainte primea telefoane de felicitare cu «Bravo, patroane!»”

>

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.