Campionate

Ionuț Lupescu contestă decizia: „Unii care își votează prietenii. Nimic nu s-a schimbat la «Balonul de Aur»”

Ionuț Lupescu Foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 30 November 2021

Spre deosebire de Gică Popescu, Ionuț Lupescu (52 de ani) contestă victoria lui Messi în fața lui Robert Lewandowski, în lupta pentru „Balonul de Aur”, acordat de France Football.

Messi a câștigat luni seară al 7-lea „Balon de Aur”. Nu toată lumea este însă de acord cu decizia bazată pe voturile celor 180 de ziariști din 180 de țări. Mulți oameni sunt de părere că Robert Lewandowski ar fi meritat trofeul. Rezultatul în acest moment în sondajul GSP este tranșant: 73 la sută dintre cei aproape 10.000 de votanți consideră că atacantul lui Bayern merita distincția!

Printre cei care contestă victoria lui Messi se află și Ionuț Lupescu. Fostul mijlocaș din Generația de Aur a postat pe contul lui de Facebook un citat al lui Johan Cruyff, legat de modul în care e decernat prestigiosul trofeu.

„Balonul de Aur? O mulțime de jurnaliști și oameni care-și votează prietenii”, spunea Cruyff, iar Lupescu a completat: „Se pare că nimic nu s-a schimbat în cazul Balonului de Aur”.

Această declarație a lui Cruyff datează din 2014, atunci când triplul câștigător al „Balonului de Aur” contesta victoria lui Cristiano Ronaldo pentru a doua oară consecutiv, după ce lusitanul luase trofeul și în 2013.

Gică Popescu are o altă părere decât Lupescu

Fostul coechipier al lui Lupescu la naționala României, Gică Popescu este de părere că argentinianul a meritat pe deplin trofeul.

„Cu siguranță, câștigarea Copei America a fost decisivă în acordarea celui de-al șaptelea Balon de Aur. A fost elementul care l-a făcut câștigător în fața lui Lewandowski. Disputa era între ei și mă bucur că l-a luat Leo, pentru că este un produs al Barcelonei și eu cred că el continuă să fie cel mai bun jucător al planetei.

Mă uit cine ar putea să îl bată în afară de Lewandowski, în situația în care Leo va face un nou sezon excelent și va câștiga cel puțin titlul de campion cu PSG. Atât timp cât va juca, va fi întotdeauna un candidat la Balonul de Aur, până când se va retrage”, a declarat Gică Popescu potrivit Fanatik.

VIDEO DEZBATEREA ZILEI, 30 noiembrie » A meritat Messi să câștige Balonul de Aur în fața lui Lewandowski?

>

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.