Campionate

Acuzații de rasism după Gala France Football: „Noi suntem maimuțele!”

Donnarumma primind Trofeul Yashin, desemnat celui mai bun portar al anului Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 01 December 2021

În ceremonia la care Messi și-a adjudecat al 7-lea „Balon de Aur”, Gianluigi Donnarumma a câștigat Trofeul Yashin, acordat celui mai bun portar din 2021, luându-i fața lui Edouard Mendy, goalkeeper-ul celor de la Chelsea.

Câștigător al Ligii Campionilor și Supercupei Europei, Mendy s-a clasat doar pe locul secund în cursa pentru cel mai bun portar al anului, în spatele lui Donnarumma, învingător cu Italia la Campionatul European.

Patrice Evra, fostul fotbalist al lui Manchester United, a reacționat după Gala France Football și a acuzat că portarul lui Chelsea nu a câștigat din motive ce țin de rasism.

„Și dacă e să vorbim și de portari, știu că a câștigat Donnarumma. Dar cum rămâne cu Mendy? Știți voi, joacă la Cupa Africii... Noi suntem maimuțele. Nimeni nu respectă această competiție. 

Suntem singurul turneu unde trebuie să lipsești de la club trei săptămâni pentru a participa, doar pentru că suntem din Africa”, a declarat Evra într-un videoclip postat pe pagina sa de instagram.

Donnarumma, desemnat portarul anului

Italianul s-a clasat pe primul loc, fiind urmat de Mendy, Oblak, Ederson și Manuel Neuer

„Sunt foarte mândru, sunt tânăr, vreau să joc și mai bine, să câștig trofee. Acestea sunt fructele unei munci susținute, zi de zi. Mulțumesc colegilor, antrenorilor, tuturor celor care mă ajută zilnic să fiu cel mai bun”

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.