Cupa Romaniei

„Sfertul” Poli Timișoara - FC Argeș, decis după executarea loviturilor de departajare! Știm 3 semifinaliste din Cupa României

FC Argeș încearcă să se califice în semifinalele Cupei României / Sursă foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 01 decembrie 2021

FC Argeș s-a calificat în semifinalele Cupei României! A trecut de SSU Poli Timișoara, 0-0 la finalul celor două reprize de prelungire, 5-4 la loviturile de departajare.

  • Sepsi și FC Voluntari au fost primele două echipe calificate în careul de ași al Cupei României, după 2-1 împotriva Chindiei, respectiv 1-0 cu FC Buzău
  • CSO Filiași și CS Universitatea Craiova se vor înfrunta joi, în ultimul meci al acestei faze
  • Partidele se dispută într-o manșă eliminatorie, pe terenul echipei din eșalonul inferior sau al celei mai slab clasate, excepție făcând meciul de mâine, care se va juca pe „Oblemenco”

„Sfertul” alb-violet din Cupă s-a jucat într-o atmosferă deosebită. Cei aproximativ 2.000 de spectatori, extrem de gălăgioși, au compensat diferența evidentă de valoare. 

Poli s-a închis excelent și a încercat să dea lovitura pe contraatac. A avut o șansă mare în prima parte, prin Octavian Ursu, scăpat singur spre poartă. Șutul a fost însă telefonat. Șansa bănățenilor a venit imediat după o intervenție miraculoasă a portarului Păduraru. Acesta respinsese în corner o lovitură de cap trimisă de Said, din 6 metri.

FC Argeș, în semifinalele Cupei României

Cel mai încins moment s-a petrecut în minutul 90, când „centralul” Iulian Dima i-a arătat lui Octavian Ursu al doilea cartonaș galben. Mijlocașul gazdelor a avut o intrare inutilă cu talpa ridicată, la marginea careului advers. 

FC Argeș a forțat în cele două reprize de prelungiri, a trimis multe centrări în careul advers, dar fără succes. Apărarea eroică a formației pregătite de Nicolae Croitoru a rezistat.

Cea de-a treia semifinalistă a fost decisă în urma loviturilor de departajare. Aici, piteștenii au avut nervii mai tari, la fel ca meciul din „șaisprezecimi”, cu FC Botoșani. Latovlevici, Arias, Ișfan, Viana și Fatai au transformat cu mult calm. Din tabăra gazdelor a ratat Pamfile.

SSU Poli Timișoara - FC Argeș 0-0 (4-5 după pen.)

FC Argeș merge mai departe, 5-4 la penalty-uri.

Egalitate după cele 90 de minute. Urmează două reprize de prelungire. 
min. 90: Poli rămâne în 10 oameni, după eliminarea lui Octavian Urse. Acesta a văzut al doilea cartonaș galben pentru o intrare cu talpa, la marginea careului advers. 
min. 83: Momente bune pentru Poli. Fanii timișoreni simt acest lucru și amplifică scandările.
min. 67: Păduraru prinde mingea, apoi, cu brațele ridicate, se lovește de bara transversală. Said e la un pas să profite, dar „centralul” Iulian Dima dictează fault în atac.
A început partea secundă!

S-a terminat prima repriză!
min. 28: La acțiunea imediat următoare, Ursu irosește o bună oportunitate. Dejoacă pasul la ofsaid al argeșenilor, dar șutul din interiorul careului este slab, pe centrul porții.
min. 27: Cea mai mare ocazie a meciului! Păduraru, portarul lui Poli, intervine cu un reflex senzațional și respinge în corner mingea trimisă cu capul de Said, din 6 metri.
min. 17: FC Argeș preia treptat controlul partidei, dar fără a se apropia periculos de poarta adversă. 
A început partida! 

ASU Poli Timișoara - FC Argeș, echipe de start

SSU Poli Timișoara: Păduraru – Șofran, Mera (cpt), Scutaru, Pamfile – D. Andrei, Ignea, Lazăr, Oanea – Gerbi, Ursu 
Rezerve: Murariu - Bocșan, Bîrnoi, D. Radu, Zaluschi, Hațegan, Olariu 
Antrenor: Nicolae Croitoru 

FC Argeș: Croitoru – Telcean, Pițian, Boldor, Latovlevici – D. Viana, Meza Colli - Raynov, Ruan Teles, Palic – Said 
Rezerve: Greab – Tofan, Joao Miguel, Mușat, I. Șerban, Honciu, Jafar Arias, Ișfan, Fatai 
Antrenori: Andrei Prepeliță și Mihai Ianovschi

Stadion: „Dan Păltinişanu” (Timişoara)
Arbitru: Dima Iulian (Bucureşti) / A1: Dumitru Ionel Valentin (Gherghiţa), A2: Marchidanu Marius Cristian (Brăila)

Citește și alte știri din Cupa României: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.